Esiteks ei tohiks palava ilmaga koera sööma sundida. Kui ta jätab üks/kaks söögikorda vahele, ei juhtu temaga mitte midagi. Veendu, et koeral oleks kogu aeg saadaval värske vesi. Kui koer ei taha ka väga palju vett juua, siis võib talle pakkuda näiteks maitsestamata jogurtit või keefirit, mis aitab kaasa ka immuunsüsteemi tugevdamisele.

Tavaliselt ei taha koerad palavate ilmadega krõbinaid süüa, eriti kui nad söövad neid n-ö „paljalt“ ilma õlide ja muude lisanditena. Proovi krõbinaid segada näiteks märgtoiduga või andagi koerale palavate ilmadega ainult märgtoitu. Lisaks võib krõbinate peale panna ka kodujuustu, maitsestamata jogurtit või keefirit. Koertele sobivad maiustamiseks ka mõningad puuviljad ja marjad (aga mitte kõik!). Näiteks võib koerale pakkuda õuna, pirni, banaane ja maasikaid. Köögiviljadest on koerale kasulikud ja ohutud kapsalised, värske kurk ja porgand. Nii mõnigi koer krõbistab neid suure rõõmuga. Suvel võib neid maiustena just külmkapist anda – hea ja tervislik ning jahutav snäkk! Külma võib panna ka märgtoitu ning seda jahedana serveerida.

Veel üks hea nipp on muuta koera söögiaegasid – vahel võib abi olla ka sellest, kui palavate ilmadega andagi koerale söök varahommikul ja/või hilisõhtul.

Kui koer saab ka aeg-ajalt mõnda konti või mingit muud toorest maiust närida, siis suvel võiks selle panna mõneks ajaks sügavkülma, kuid kindlasti tuleks jälgida, et see täiesti ära ei külmuks. Selline maius hoiab koerad nii mõnekski ajaks tegevuses ning lisaks saavad nad ka hea jahutuse osaliseks!

Allikas: koeratoit.ee