"Omanik olla rääkinud, et on seal, kaua on, et tema hobust kuskile mujale ei anna. Samas ei soovinud talle ka arstiabi võimaldada. Mures naine pöördus lõpuks meie poole ja saatis hobusest ka video. Oli sekundiga selge, et loomal on väga valus ning raske haigus, mis vajab viivitamatult veterinaarset sekkumist. Helistasime ka omanikule ning omanik väitis, et ta ei tea, mis hobusel viga on ning tal on muresid rohkem kui küll, ei jaksa veel ka selle hobusega tegeleda,“ kirjutab Eestimaa loomakaitse liit oma Facebooki-lehel.

Õnneks oli loomaomanik valmis hobuse Eestimaa loomakaitse liidule loovutama, kes tõi kohale Eesti Maaülikooli loomakliiniku veterinaaride tiimi, kes diagnoosis Domil laminiidi, mida peetakse iga hobusepidaja õudusunenäoks, kuna see põhjustab hobusele põrgulikku valu ning halvimal juhul võib olla vajalik hobuse eutaneerimine.

“Tema puusadel ja jalgadel oli näha pikast lamamisest tekkinud veriseid lamatisi. Lisaks piinles hobuke sadade parmude käes, kes kõik puresid nii, et veri taga. Need kirjude tiibadega õudused hammustavad ikka väga valusalt. Must hobune oli päikese käes tulikuum ja tal polnud ka kaitsetekki peal. Meie jõudes polnud ees ka joogivett, kuid omanik väitis, et oli enne meie saabumist teda just jootnud,“ kirjeldavad Eestimaa loomakaitse liidu vabatahtlikud.

Veterinaarid tegid sealsamas Domile valuvaigistavaid süste ja lähedal elav abivalmis inimene aitas treileriga hobuse kliinikusse viia.

“Treileris polnud Domi kunagi sõitnud ja esiti kartsime, et ei saa ehk teda sinna peale. Asjatu kartus… Domi on nii hea iseloomuga hobune ja talus kannatlikult kõik süstid ja sammud treilerisse. Domi pani oma pea Kristi lõua alla ja põue, lasi ennast musitada ja kallistada. Ta oleks justkui aimanud, et abi saabus. Lihtsalt imelise iseloomuga kullake. Meie süda oli igatahes katki, et selline nunnu peab taluma nii põrgulikku valu,“ jätkub postitus.

“Ta pole mitte kunagi kedagi hammustanud ega pahur olnud ning usume, et tervemaks saades toob ta naeratuse näole veel paljudele. Poeb oma pehme ninaga sügavale põue ja jätab killukese oma headusest südamesse igaühele, kes teda kohtab,“ usuvad Eestimaa loomakaitse liidu inimesed.

Kliinikus tehti Domi jalgadest röntgen ning selgus, et kabjaluu on vajunud üsna kriitilise piirini. Eestimaa loomakaitse liidu juhatuse liikme Kristi Metsa sõnul on Domi praegu kliinikus, ta saab intensiivset valuravi ning jälgitakse, kuidas ravimid toimivad. Hobuse ravi on kulukas ja Eestimaa loomakaitse liit palub väga Domile appi tulla. Seda saab teha, toetades tema ravikulude katmist.

Selgitus “Domi“

Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

EE181700017004664286 (Luminor Bank)

EE087700771003771380 (LHV Pank)

EE824204278617897405 (Coop Pank)

Annetustelefonid

9000 777 (5.-)

9000 888 (10.-)

*Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.