Eesti Metsloomaühing soovitab teha kohe asenduspesa ja panna see võimalikult vana pesa lähedale. Asenduspesa saab teha väga erinevatest asjadest - lillepotist plastik-karbini. Kui asenduspesa jääb räästa alt välja, on oluline, et vihmaveel oleks võimalik välja valguda. Kui asenduspesa on plastikust, tee selle põhja augud, nii ei jää vihmavesi karpi pidama. Asenduspesa põhja võib pehmenduseks panna räti, heina ja vana pesa jäänused. Paljas plastik on linnule libe.

Suure tõenäosusega võtavad vanalinnud uue pesa kiirelt omaks ja toidavad oma poegi edasi. Kui nad paari tunni möödudes kordagi uuel pesal käinud pole, siis võta kohe ühendust Eesti Metsloomaühinguga.

Eesti Metsloomaühing jagab oma lehel ka pildinäiteid tublidelt inimestelt, kes on allakukkunud pesast teatanud ja siis asenduspesa meisterdanud.

Kui märkad, et näiteks räästa alla ehitatud pääsukesepesad kipuvad alla kukkuma ja tahad aidata, siis palun ehita pesa ümber ennetavalt raam või aseta pesa alla toetuseks palk (see palk aitab edukalt ka väljaheidete puhul).