„Minu ema lahkus just samal ajal majast, aga maja tagant hoovi kaudu. Nägi vôôrast inimest rohelise-hallika-pruunika segu autoga. Automargiks oli ilmselt Saab. Universaalkerega vanem auto. Roolis oli blond lokkis juustega vanem naisterahvas,“ kirjeldas ootamatult kassipoegade omanikuks saanud Birgit Veskilt. „Kahjuks saime alles paar tundi hiljem aru, mida ta meie tänaval tegi.“

Hüljatud kassipoeg

Birgiti sõnul puudub nende maja ees aed, trepp läheb mööda maja külge ning postamendid varjasid esmalt kasti ära. See avastati alles siis, kui tema aastane poeg hakkas trepile ronima. „Vanaema tuli jooksuga ja hüüdis: vaadake, mis meile toodud on!“

Edasi läks abi otsimisega kiireks, sest kiisupojad olid kõigest paaripäevased. Cats Help MTÜ oli valmis nad oma hoole alla hoiukoju võtma.

Kui kahe kassipoja tervis tundus korras olevat, siis kolmandaga olid lood tõsisemad: ta kakas verd ning kliinikus võetud proovid näitasid giardiat. „Nüüd saab ta sondiga süüa vaheldumisi, kuna sööb ka kehvalt, teised on paremas seisus.

Hüljatud kassipoeg

Naine ei kavatse asja niisama jätta - ta on leidnud lähedusest paar kohta, kus on väljas kaamerad. „Ma siiralt loodan, et leian selle inimese ja ta saab karistada. See on lihtsalt niivõrd alatu tegu!“ lausus ta.