„Saime kõne, et Kohilas on ühe inimese aias kompostihunnikusse poeginud emane kass, kes lebab seal liikumatult, kärbse parv ümber ning kaks poega juba kindlasti surnud,“ kirjutas MTÜ ühismeedias. „Abipalve tundus olevat sedavõrd tõsine, et kiirustasime kohale appi ning Miki loomakliinik oli valmis kiisud kohe ka vastu võtma.“

Tavaline täiskasvanud kass ei poegi kompostihunnikus ning ei veeda seal tunde liikumatult. Leidja oli talle ka vett ja sööki pakkunud ning kass proovis magama jääda, aga kärbseparv ei lasknud. Samal ajal lebas kass oma surnud poegade peal, justkui kaitstes neid.

Vabatahtlik Kelly hoidis kassiema samal ajal paigal, kui tema sõbranna poegi platsenta küljest aiakääridega lahti lõikas. Kassiemal oli kogu toimuvast täiesti ükskõik, ta oli nii kurnatud.

Kompostihunnikus sündinud pesakond

„Me kartsime, et kindlasti on tal palju muresid, lasime talle kõik vereproovid ja uuringud teha, aga kõik on täiesti normi piires. Emme oli lihtsalt ülimalt kurnatud ja mitte midagi muud. Mis on loomulikult suurepärane uudis. Nüüd saab ta puhata ja vaikselt oma beebide eest hoolt kanda,“ täpsustas MTÜ täna olukorda.

Kiisud peatuvad hetkel kliiniku puuris, aga see pole absoluutselt õige koht kassiperele. Nüüd vajaksid nad väga hoiukodu.

Kui saaksid kiisudele peavarju pakkuda, siis kirjuta CATS Help postkasti või catshelpmtu@gmail.com

MTÜ annab kaasa kogu varustuse ja toidu ning toetab igakülgselt nõu ja jõuga.