See mitte-ametlik tähtpäev algatati kasside auks 2002.aastal Rahvusvahelise Loomade Heaolu Fondi (International Fund for Animal Welfare) poolt.

„Nimelt märkame üsna tihti, kuidas omanik on oma kassi pannud suletud spordikotti, pappkasti, millel pole õhuauke või tuuakse kass kliinikusse süles nii, et tal ei ole trakse ega jalutusrihma küljes,“ kirjutab kliinik ühismeedias. „Kuna enamik kasside jaoks on kliinikuskäik niisamagi väga stressirohke sündmus, siis annaksime mõned soovitused, et seda nii omanikule kui ka loomale võimalikult meeldivaks muuta.“

Kõige kindlam on kassi transportida spetsiaalselt lemmikloomadele mõeldud puuris või kandekotis. Puur võiks olla piisavalt suur sinu lemmikule, et ta saaks end seal mugavalt ringi keerata, istuda, lamada. Puuri põhja pane tekk või imav lina.

Puure müüakse lemmikloomapoodides, aga ka erinevates üldistes e-poodides. Kindlasti uuri ka järelturult - Facebooki marketplace, soov.ee vmt e-pood või käi läbi mõnest taaskasutuskeskusest.

Kui su kass tunneb end mugavalt rihma otsas, siis kliinikusse saabudes pea ikkagi meeles, et registratuuris võite kohtuda mõne koeraga või inimesega, kes võib su kassi ära ehmatada ja ohutum oleks teda hoida süles.

Pea meeles, et suletud keskkond ilma õhuaukudeta pole kindlasti koht, kus oma looma transportida! Ära kasuta selleks spordikotti või muud lukuga suletud kotti, mis ei ole mõeldud loomade transportimiseks. Kui pead kasutama pappkasti, lõika sinna kindlasti õhuauke ja kata see vajadusel pealt näiteks lina või rätikuga, et kass ei saaks sealt põgeneda!

Kui sul ei ole puuri või trakse/jalutusrihma, et kassi ohutult autost kliinikusse tuua, siis tule küsi registratuurist kandepuuri!

Vaata lisaks International Cat Care lehelt, kus jagatakse erinevaid nippe ja teadmisi kõikides kasse puudutavatel teemadel.