1.Saksa lambakoer - intelligentne, õpib kiiresti inimesega arvestama ja tema vajadustest aru saama. Tal on kiire mõtlemine ja boonusena veel ka võimas haistmismeel.

2.Border collie - tõug, mida peetakse koerte hulgas üldse kõige intelligentsemaks. Teda iseloomustavad hea intuitsioon, kiired refleksid ja suur mänguvalmidus.

3.Kuldne retriiver - tänu tema tasakaalukale ja hellale iseloomule on ta lihtsalt dresseeritav ning mõistab talle antavaid käsklusi väga selgelt.

4.Labradori retriiver - mitte asjata ei kasvatata teda pimedate juhtkoeraks või vetelpäästjaks. Tal on inimesega loomupäraselt hea lähedane suhe.

5.Dobermann - kuigi teda peetakse agressiivsema käitumisega koeraks, ei tähenda see, et teda oleks keeruline treenida. Õige lähenemise korral on dobermann üks paremini alluvaid koeratõuge.

6.Rottweiler - tugev kaitsjainstinkt teeb temast suurepärase politsei- ja päästekoera. Oma juhi suhtes on ta väga kuulekas.

7.Puudel - ka teda peetakse üheks intelligentsemaks ja paremini kasvatatavaks tõuks. Tänu tema aktiivsele loomusele on teda lihtne mängu abil treenida.

Allikas: cadenadial.com