„Täiesti alajahtunud ja kärbsemune täis - oleks hommikul leitud, oleksid neid juba vaglad närinud,“ kirjeldas Eesti Metsloomaühingu Järvamaa piirkonna juht Virge Võsujalg. „Kutsikad olid vaevu nädalased, nabanöörid just küljest tulnud, silmad ja kõrvad kinni.“

Kuna pesakonna leidjad taipasid helistada ühingu sealsele vabatahtlikule Lee Lepiksoole, sattusidki koerabeebid tema hoole alla. „Lee hakkas neid munadest puhastama ja soojendama, mina asusin kohe otsima asendusema,“ rääkis Virge, kellele meenus, et Saaremaa tuttava koeral oli hiljuti sündinud seitsmeliikmeline pesakond. „ Koera perenaine Marge ütles kindla tooniga: me saame hakkama! Meil iga kahe tunni tagant neid lutitada, pissitada ja kakatada oleks ikka ränk töö. Meil ju omal metsloomad veel ka.“

Rakke metsaalusest päästetud kutsikas

Vaatamata pikale vahemaale õnnestus tänu end vabatahtlikult appi pakkunud kullerile kutsikad täna varahommikuse praamiga ka kohale toimetada - kulleril olnuks nagunii ees Saaremaale sõit. Nii jõudsid viis väikest koeratitte kasuema Taara hoole alla, kes käib nüüd hoolitsevalt nii oma pesakonna kui kasulaste vahet.

„Teele saatsime juba täitsa aktiivsed lapsed, sellest alates sujus kõik nagu valatult,“ rõõmustas Virge, kelle sõnul šokist toibunud kutsikad on nüüd juba kenasti hea tervise juures ning harjuvad uute oludega.

Eesti Metsloomaühing soovib tänada Itella Smartposti kullerfirmat ja eriti abi organiseerinud Martinit, samuti kennelit Luna Fedele, kust inglise setterist kasuema leiti. „See on imeline, kui niimoodi õlg alla pannakse,“ tunnustas Virge.

Õla saavad alla panna ka kõik soovijad, sest väikesed koeratited, kellest tulevikus kasvavad ilmselt üsna suurekasvulised koerad, vajavad arstlikke protseduure, vaktsiine ja kiipe ning peatselt ka hoiukodusid.

Koeri saab aidata annetusega Eesti Metsloomaühingu kontole: EESTI METSLOOMAÜHING Swedbank EE952200221067573100 SWIFT/BIC kood: HABAEE2X, selgituseks „Taara ja asendusbeebid“ .