„Kui kiisu meile lausa „visati“, et võtke ja tehke, mis tahate, siis oli ta beebiootel. Kahjuks samal ööl kiisu suurest stressist ka poegis ja samal ööl ka kõik tema beebid surid,“ kirjeldas MTÜ Cats Help vabatahtlik Evelyn Taaler. „Süda tahtis valust lõhkeda: kui palju üks kass peab elus kannatama.“

Loomaarstide hinnangul oli enneaegse poegimise põhjus eelnev trauma. „Me ei saa midagi tõestada, aga oleme üsna kindlad, et kassi löödi,“ tunnistas Taaler.

Kepsy

Abistajate sõnul oli Kepsy endine pere naabrite hulgas tuntud oma napsulembuse ja asotsiaalse käitumise poolest. Kassipoegi aina uputati ning kassi ennast väärkoheldi. Ka samal õhtul, kui telefonikõne Kepsy kohta MTÜ-ni jõudis, oli pojad lubatud merekooli saata, kui vabatahtlikud midagi ette ei võta. „Mitte mingit emotsiooni ega kahetsust, et kiisu ära antakse,“ nentis Taaler.

Edasi viis Kepsy tee esmalt hoiukodusse, kus aga selgus, et ta ei saa läbi teiste kassidega. Seetõttu tuli ta uuesti varjupaigale tagastada. Kuna sealgi on kasse palju, veedab Kepsy oma päevad puuris.

MTÜ Cats Help palub südamest, et mõni hea inimene kiisule hoiukodu või päriskodu pakuks: „Tohutult kurb on see, et me oleme sunnitud nii pikalt hoidma puuris kassi, sest talle ei ole ühtegi pakkumist tulnud. Kirjuta meile CATS Help postkasti või catshelpmtu@gmail.com. Asukoht ei ole oluline, leiame transpordi kuhu iganes Eesti otsa.“

Kepsy