Lastearst Cristina Garcia de Ribera Hispaania Laste Tervise Edendamise Ühendusest kinnitab, et ka lihtne asi nagu kohustus koeraga jalutada aitab kaasa laste füüsilise vormi hoidmisel. Lisaks tõstab lemmikloomaga suhtlemine heaoluhormooni endorfiini taset.

„Ühe uuringu kohaselt aitavad lemmikloomad paremini hakkama saada lastel, kellel on raskusi oma vahematega suhtlemisel,“ lisab ta. Armastatud loom peres aitab tema sõnul kaasa nii empaatia kui sotsiaalsete oskuste kasvatamisel, toetades samas lapse enesekindlust.

Madridi ülikooli veterinaariaprofessor Álvaro Olivares lisab omalt poolt, et lemmikloom on abiks ka vanematele, kui nende järeltulijal on keskmisest suurem tähelepanuvajadus. Omakorda tõhustab looma omamine ärevuse, depressiooni ja teiste vaimse tervise probleemide vastu võitlemist.

Mõlemad eksperdid toonitavad, et hügieen on lapse ja lemmiklooma suhtluses eriti olulisel kohal - teatavasti on koertel komme süveneda liigikaaslaste väljaheidete uurimisse ning nad ei pea paljuks pärast seda keelega üle peremehe näo tõmmata. See annab aga suurepärase võimaluse parasiitide levikuks.

Igal aastal võime lugeda ka lapsi vigastavatest hammustustest, mis mänguhoos juhtuma kipuvad. Enamasti on ohvriteks just väikelapsed, keda spetsialistide sõnul ei tohiks kuni kuuenda eluaastani lemmikloomaga omapead jätta.

Allikas: El Pais