Esimese corgi tõugu koera sai toonane printsess Elizabeth kingituseks oma vanematelt 18.sünnipäeva puhul. Koer kandis nime Susan ning jäi tulevase kuninganna ja tema abikaasa Philipi truuks kaaslaseks pea 15-ks aastaks, saates neid ka mesinädalatel.

Kuninganna imetles corgide puhul nende elavat loomust ja pidevat rõõmsat meelt. Kuna Elizabethi õel Margaretil oli taks, otsustati koos katsetada nende tõugude ristamist. Kuninganna corgi Tiny paaritati printsessi „viinerkoera“ Pipkiniga, tagajärjeks uus tõug, mis sai nimeks dorgi.

Kuninganna kergitas isegi veidi saladuseloori paaritamise üksikasjadelt. Kui meedia temalt uuris, kuidas madalajalgne taks endast suurema corgiga ühtib, kostis ta: „See on väga lihtne, meil on selle jaoks spetsiaalne telliskivi.“

Paarituse tulemusena kujuneski välja uus tõug, mida hakati kutsuma dorgiks. Tinker, Harris, Pickles, Brandy, Berry, Chipper, Piper, Cider ja Berry olid dorgid, kes kuningannale aastate jooksul seltsi ja rõõmu pakkusid.

Kohalikud kennelklubid polnud sedasorti aretusest siiski väga vaimustuses, kuna kumbki tõug peaks täitma erinevaid ülesandeid ja nende ristamine ei pruugi anda adekvaatset tulemust. Taksid on teadupoolest aretatud urgudes peetavaks mägrajahiks, corgisid kasutati algupäraselt hoopis veiste karjatamiseks.

Koerakirjandus kirjeldab dorgisid siiski kui ideaalseid perekoeri - nad on sõbralikud, intelligentsed, mänguhimulised ja lojaalsed, samas on taksidest esivanemad neile pärandanud ka mõningase põikpäisuse.

Vaata videoklippi kuningannast ja tema sõbrast dorgist siit: