Möödunud nädalal toimuski match show Nõmmel asuval korvpalliplatsil, kuhu kogunes lausa 60 koera. „Match show on koertenäitus, kus tohivad osaleda ka segaverelised koerad. See erineb tavalisest koertenäitusest, sest on vabamas vormis ja seal ei vaadata näiteks vastavust tõustandardile, vaid hinnatakse pigem koostööd,“ selgitab Grete Astrid.

Näituseringis sai iga koer võimaluse näidata ennast parimast küljest ja õnnega koos olid need, kes veel head-paremat võitsid. Noorimad osalejad olid mõnekuused kutsikad ning vanim koer oli väga vapper 17-aastane. „Lisaks tegi mulle rõõmu, et 16 koera olid kohalikud Nõmme koerad,“ lausub nõmmelasest tütarlaps.

Match show formaat ei ole talle võõras ka koeraomanikuna: esimesel sarnasel näitusel osales ta oma koera Muffiniga 2019. aastal ja jõudis kohe kõrgele kohale. „Peale seda hakkasid mulle need üritused väga meeldima. Vahele tuli koroonapandeemia ning saime viimase paari aasta jooksul vaid mõnel üksikul näitusel osaleda. Sellel aastal tekkis unistus teha ise kunagi selline üritus, aga tundus võimatu see kõik nii noorelt ellu viia,“ mõtiskleb ta. „Soov ise koertenäitust teha oli ikkagi suur, seega hakkasin seda põhjalikumalt uurima, sest mõtlesin, et mul pole midagi kaotada.“

Suurürituse korraldamine täiesti omal jõul kujunes üsna ajamahukaks, seda enam, et selle toimumise aeg langes kokku kooliaasta algusega. „Idee kohast, kus näitus võiks toimuda oli mul olemas, seega järgmisena oli vaja saada kokkulepe linnaosavanemaga ja avaliku ürituse luba linnalt,“ meenutab neiu.

Iga koertenäitus vajab ka auhindu ja kohtunikku. Viimase leidis Grete Astrid Facebooki abiga. „Kohtunikuks sai tore koerasõber, kes tegeles aktiivselt näitustega ja oli tööalaselt groomer,“ rõõmustab ta.

Et tegu oli heategevusliku üritusega, hakkas tüdruk otsima ka sponsoreid auhindade jaoks. „Minu eesmärk oli algusest peale see, et osa saadud osalustasudest läheks annetuseks. Hakkasin otsima sponsoreid ja sain kolmelt firmalt tooteid koertele,“ räägib ta. „Lisaks sain annetuseks terve koti rosette, mida eelmine omanik enam ei vajanud. Rosettidele uue elu andmiseks sai igale rosetile peale kleebitud minu kujundatud Nõmme match show kleebis. Peale triikimist nägid need välja nagu uued.“

Suur osalejate hulk võimaldas koguda hulga raha ehk 300 eurot, mis läks annetuseks Loomapäästegrupp MTÜ-le. „Vabatahtlikke organisatsioone on minu arvates oluline toetada, sest nende roll ühiskonnas on väga tähtis. Loomapäästegrupi lugusid hoolealustest olen ise juba pikalt jälginud ning teadsin algusest peale, et soovin raha just sinna annetada,“ kinnitab Grete Astrid.