1. Dalmaatsia koer – tuntud oma efektse karvkatte poolest. Nad on arenenud lihaskonna ja hea tasakaaluga, vajavad rohkelt inimese seltsi. Kui kutsikapõlves on nende kasvatus puudulikuks, võivad muutuda hüperaktiivseteks. Isase dalmaatslase turja kõrgus jääb 58–61 cm ja kaal 23–25 kg vahele.

2. Labradori retriiver – tugeva kehaehituse ja võimsate lihastega koer. Täiskasvanud isase kaal jääb 30 kg kanti. Vaatamata sellele, et tegu on koeraga, kes kohaneb ideaalselt erinevates tingimustes ja on suurepäraseks kaaslaseks lastele, vajab ka tema tublisti füüsilist koormust. Eriti armastavad selle tõu esindajad ujumist.

3. Chow Chow – vaatamata oma mängukarulaadsele välimusele on neil kiire reaktsioon, kui nad tunnevad end ohustatuna, seega võivad nad käituda ka agressiivselt. Rohke füüsiline koormus tagab rahulikuma närvikava.

4. Bokser – tegu pole küll päris hiiglase, vaid pigem keskmist kasvu koeraga, kuid nende eripära on see, et mingis mõttes jäävad nad elu lõpuni kutsikateks. See tähendab, et neil jääb alailma energiat üle ja selle kulutamisega oleks mõistlik järjepidevalt tegeleda.

5. Saksa dogi – heasüdamlik hiiglane, kelle minimaalne turjakõrgus on tervelt 76 cm. Ideaalne peremehele, kes armastab matkamist, jooksmist ja muud füüsilist tegevust. Kuna tõul esinevad mitmed neile spetsiifilised tervisehädad, tuleb kontrolli all hoida nii toitumist kui ka kehalist tegevust.

6. Bernhardiin – rahumeelsed ja usaldusväärsed koerad, kelle tunneb ära pehme liikumismaneeri järgi. Nad ei haugu palju, ent on vägagi võimekad oma inimese kaitsmisel. Suuruse tõttu tuleb ka nende koerte toitmisel silma peal hoida (pigem anda väiksemaid koguseid ja sagedamini) ning hoolitseda selle eest, et nad kaalus liiga palju juurde ei võtaks.

7. Saksa lambakoer – tähelepanelikud, aktiivsed ja väga intelligentsed koerad. Neid peetakse tõuks, kellel on omanikuga kõige tihedam side. Kuna nad on väga head õpilased ja janunevad uute teadmiste järele, tuleb nende vaim ja keha pidevalt töös hoida.

Allikas: purina-latam.com