5. oktoobri õhtul keldrisse minnes leidis perenaine oma kiisu Emma põrandalt väga abitus olekus. Kass oli end lahtisest aknast vaevu sisse libistanud ja lakkus hoolega tagumist käppa. Sellele ta toetada ei saanud ja põhjuseks oli ilmselt imepisike vaevumärgatav haavake. Pererahvas mõtles esmalt, et äkki jäi kass koera hambusse või takerdus mõne ora otsa.

Oodati hommikuni, aga Emma tervislik seisund muutus veelgi hullemaks. Seepeale mindi loomakliinikusse, kus tuvastati, et käpaluu oli lõhkunud kuul. Juba järgmisel päeval paikas dr Kristo Klaassen Billy loomakliinikust luu kokku ja Emma sai kodusele ravile. Perenaine tegi avalduse ka politseisse.

Õhtul helistas aga naabrimees, kes oma teo üles tunnistas ja siiralt kahetses. Olevat halvasti välja kukkunud. Hoovis olevat kasse rohkem olnud, kes kõik piirasid tema abikaasat, kes parasjagu lihakausi kallal toimetas. Naine palus seepeale mehel midagi ette võtta ning too haaraski püssi, mille kuul tabas just Emmat.

Hiljem jäi südametunnistus meest piinama ja ta otsustas kassi ravi toetada. Perenaine seevastu lubab edaspidi jalutada vaid kassiga koos.

„Taolist asja kuulen ma oma avaliku loomapäästja karjääri jooksul esmakordselt, et looma tulistanud inimene ise ühendust võtab, oma tegu kahetseb ja vabatahtlikult kõik raviga seotud kulud katab. Summad ei ole üldse väikesed. Tulistamise mõistan ma loomulikult hukka, aga sellele järgnenud aumehelikku käitumist saan vaid tunnustada – olid mees ja tegid ning võtsid vastutuse. Müts maha!“ nendib Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner Loomaveebis.

Loe pikemalt: https://loomaveeb.ee/