Ajavahemik sõltub mitmest asjaolust, kuid üks asi on selge: koera baasvajadused peavad olema rahuldatud ja värske vesi alati saadaval.

Kutsikaga võiks alustada ettevaatlikult ja järk-järgult ning lasta tal omapäi olla mitte kauem kui kaks tundi.

Rusikareegel, millest iga uus koeraomanik oma harjumuste kujundamisel lähtuda võib on „üks tund iga lisandunud elukuu kohta“ ehk kahekuune kutsikas peab üksinda kodus vastu kaks tundi ja kuuekuune suudab edukalt üksinda olla juba umbes kuus tundi päevas.

Siiski ei tasu oma väikest kutsikat pikaks ajaks üksinda jätta ja lõputuna näivad päevad koduseinte vahel võiks olla pigem erand kui reegel.

Ka eakas koer võib tihedamini õue vajada kui noor, elujõuline ja terve koer. See kõik sõltub koera vanusest ja tervislikust seisundist.

Kui koer sõltumata vanusest pole üksiolekuga harjunud, on võimatu teda terveks tööpäevaks omapäi jätta. Harjutamist ja eemal viibimist peab seega alustama lühemate ajaühikute kaupa.

Tasapisi võiks koer harjuda ka oma puuri kui turvaalaga, kuid kogu päevaks teda sinna sulgeda loomulikult ei tohi. Maksimaalne ajapiir puuris hoidmise puhul on kaks tundi.

Kindlasti jäta koera valdusse lisaks joogiveele interaktiivseid mänguasju, maiuseid ja tema pesa, kus ta on harjunud viibima. Koer peab aru saama, et sinu äraolekul ei juhtu midagi hirmsat.

Allikas: blog.adaptil.com