ELS juhatuse liige Geit Karurahu ütles ETV saates „Ringvaade“, et eutaneerimise mõistis hukka üle 880 inimese. „Kõige rohkem torkas inimesi see, et need loomad tapeti kohe esimesel päeval, neile ei antud võimalustki,“ selgitas ta.

Lisaks kogusid loomavaenuliku teo hääletusel rohkem hääli jõhker kurgede tapmine Järvamaal (selle toimepanija on siiani leidmata vaatamata Eesti metsloomaühingu välja pandud pearahale) ning haige ja eaka koera tänavale viskamine varestele nokkimiseks. Koer siiski viimasel minutil päästeti ja elab nüüd rahulikult uues kodus.

Kõige sõbralikumaks teoks hinnati Kihnu hulkurkasside steriliseerimine loomaarstide poolt. Tunnustuse võttis Skype`i vahendusel vastu aktsiooni algataja loomaarst Tiina Toomet, kes ütles, et tema oleks tiitli andnud teisele konkureerinud loomasõbralikule teole – kurgede päästmisele laste poolt. „Loomaarstid ju ikka aitavad loomi. See, et meie aitasime kasse tasuta, polegi nii oluline. Pealegi me tegime kellegi tegemata tööd,“ põhjendas ta.

Kolmanda finalistina konkureerisid loomasõbraliku teo kategoorias samuti loomaarstid seoses oma igakülgse abiga Ukraina põgenike lemmikloomade aitamisel.