Varjupaika saabudes ei olnud Kiku ei sõbralik ega ka agressiivne, oli pigem selline ettevaatlik ja eemalehoidev. Varjupaiga töötajad on Kiku käitumismuredega pikalt tegelenud ja tegelikult on näha, et ta tõesti tahab oma hirmud ületada, kuid eelnev elukogemus on olnud väga traumeeriv.

Kiku põgenes suurest koertekolooniast, kui ise kutsikaid ootamas oli. Seal pidi igaüks enda eest võitlema ning kutsikatel seal elulootust poleks olnud. Õnneks sündisid kutsikad turvaliselt ja tervelt varjupaigas.

Kiku uus omanik peaks olema väga kannatlik, sest koeraga tuleb veel palju suhelda ja tegeleda, et usaldus inimese suhtes kasvaks. Usalduse kasvatamine käib tasapisi – koera mitte survestades ja tema tunnetega arvestades. Selleks kõigeks läheb lihtsalt aega. Kikule meeldiks elu maal, kus on vaiksem ning kindlasti oleks vajalik oma hoov, kus ta oma koha leiaks.

Kui soovid Kikuga tutvuda, siis täida esmalt sooviavaldus koera profiilil: https://varjupaik.ee/loomad/kiku

Vanemad koerad ootavad tihti varjupaigas oma inimest ebaõiglaselt kaua. Seetõttu tähistab Varjupaikade MTÜ taas novembris 5+ koerte kuud, mil julgustame inimesi andma uut võimalust väärikas eas koertele. Novembris saab iga üle viieaastane koer meie varjupaigast koju minnes kaasa kingituse Royal Caninilt. Tutvu kõikide kampaanias osalevate koertega siin: https://varjupaik.ee/loomad/5-koerte-kuu-2022