Kiisu perenaise Viktoria Kosheleva sõnul oli konkurents väga tihe ja osalejaid Norrast kuni Ungarini - kokku 1316 kiisut. Ainuüksi samast tõust võttis osa 45 burmalast. „Vaadati pead, saba, kõrvu, ka seda, kuidas ta reageerib,“ kirjeldas ta.

Näitusel osalesid erinevatest tõugudest kassid, Urfi Vielerto kuulutati nende kõigi arvestuses parimaks.

Urfi Violerto

See ei ole aga sugugi esimene kord, kui sama kasvataja kass niivõrd kõrge auhinna pälvib. Möödunud aastal õnnestus tema teisel kassil Parisa Bluel saavutada tiitel World Winner 2021. „Me oleme väga uhked ja tänulikud kõigile, kes meile kaasa elasid!“ kinnitas naine. „Tingimused olid karmid, aga meil õnnestus need läbida ja vaatamata karmile konkurentsile isegi võita.“

World Winner 2021 - Parisa Blue Aster Vielerto

Ta lisas, et kassidega ühest riigist teise reisimine on mõneti keeruline, kuna lennukisalongi lubatakse vaid kaks looma. Kuna temal on kasse rohkem, võetakse turnee ette autoga. „Minu kassid on üldiselt juba sõitmisega harjunud,“ lausus ta.

Burma tõugu kasside kohta jagus tal vaid kiidusõnu: „Nad on ühtaegu nii kassid kui koerad. Täiesti uskumatu iseloomuga - õrnad ja hoolitsevad laste suhtes, saavad hästi läbi teiste loomadega. Ükski kodune toimetus ei lähe läbi ilma kasside osavõtuta!“

Tiitli tähistamine

Urfi Vielertoga saab tutvuda 19. novembril Tallinnas Kristiine spordihallis toimuval kassinäitusel, kus ta küll võistlejana ei osale, kuid tuleb perenaise abiga ennast näitama.