Norale kodu otsimise abipalve sai liit eravarjupaigalt: nad olid koera loovutanud hoidu inimesele, kes on algusest peale olnud osav valetaja.

„Koera võtjaks on ukrainlanna, kes saabus Eestisse juba märtsis, kuid koera võttis augustis. Naine elab kiriku pastoraadi ruumides ja armust alates juulist. Temaga koos on pastoraat koduks veel kahele ukrainlannale, kes on igati tublid ja korralikud ning käivad ka tööl, et saada ise hakkama,“ kirjutab ELL ühismeedias.

Ukrainlanna valetas varjupaiga inimesele kokku ilusa muinasjutu, kuidas ta käib keelekursustel, jääb Eestisse elama, otsib aktiivselt tööd, lõpuks pakub Norale päriskodu. Nii Nora sinna hoidu läkski, kuni helistas pastoraati juhtiv mees ning palus koera paari päeva jooksul minema viia.

Ukrainlanna olevat koera võtnud vaatamata keelule, oli rääkinud, et sõjakoleduste tõttu olevat hea lapsele võtta lemmikloom, kuigi laps on siiani Ukrainas ning naine talle järele läinud pole.

Kui peremees koera avastas, siis väitis naine, et hoiab teda ainult poolteist kuud ja siis annab tagasi. Varjupaiga inimene sellest tärminist ei teadnud midagi. Kui poolteist kuud möödus ja peremees päris, millal koer ära viiakse, siis lükkas naine viimist muudkui edasi.

ELLi väitel leidis ukrainlanna lendale Narvast mehe, kes käib poole kuust tööl välismaal, teise poole veedab naine aga mehe juures Narvas. Koer olla sel ajal lükatud teiste samas majas elavate ukrainlannade hoolde ning toas hoitavat teda rihmaga kinni.

Ka pastoraadi peremees sai ammu aru, et ühte koera nii hoida pole õige ning proovis omalt pooltki talle uut kodu leida, paraku ebaõnnestunult. Korra on noorukest koera varemgi solgutatud ja kodust varjupaika antud, kuna väidetavalt ei tulnud pererahvas tema kasvatamisega toime.

Nora

Liit sai peremehega kaubale, et Noral lubatakse veel pastoraadis olla, kuid uus kodu tuleb leida kiiresti. Pastoraadi elu olla igas mõttes häiritud, sest kõik inimesed pole loomasõbrad ja suur kasvatamata koer, kes haukudes ligi jookseb, tekitab nii mõneski prouas hirmu.

Nora on umbes 2-aastane steriliseeritud koeratüdruk, kel on ka kiip ja vaktsiinid tehtud. Loomulikult vajab see suur tore tegelane veidi koolitust, kuid inimestega kuri ta veel õnneks pole. Varjupaigas on talle ainult õueaedik, kuid Noral pole talvekarva ja ta ei saa kolida soojast toast lumme.

Liit palub abi Norale uue kodu leidmisel. Infot saab telefoninumbrilt 51946146 või meililt info@loomakaitse.eu. Lisage väike info enda kohta ja kindlasti ka telefoninumber.

Jaga
Kommentaarid