Kahe kuu jooksul sai Eesti metsloomaühing peaaegu iga päev mõne mureliku sõnumi toonekure kohta, kes oli otsustanud halba ilma trotsida ning vapralt meie külma kliimasse talvituma jääda. Oli selge, et kurg ei saa külma talvega iseseisvalt hakkama, kuid teha ei olnud peale ootamise kahjuks midagi, sest lind oli erinevalt vabatahtlikest lennuvõimeline.

Metsloomaühing teatab, et viimaks on inimestele muret tekitanud kuresaaga jõudnud lõpule. Lind on koos oma liigikaaslasega nende hoiukodus soojas laudas talvitumas ning saab kevadele heas toitumuses ja tervena vastu minna. See on õnneliku lõpuga lugu, kuidas kogukonna koostöös tehti ühele õnnetule linnule suur heategu.

Hiljuti sai ühing oma postkasti armsa tänukirja kure eest hoolitsenud Marjelt:
„Olen suhelnud teie inimesega telefonis ja saadan info (väikese tänu ja päästmise kirja) Ihaste toonekurest. Peaaegu kuu on möödunud Ihastes meie armsa toonekure suure mure pärast teda sooja saada. Palju magamata öid ja palju valvatud tunde nii hommikul, kui õhtul on lõpuks vilja kandnud. Sihikindlus viis õnneliku tulemuseni. Lõpuks on ta hoiukodus.

Kõigepealt tänan oma abikaasat Marekut, kes mind sellel teekonnal toetas. Suured tänud Linnuabi Grupp OÜ meeskonnale, kes oma suurepärastele oskustele toonekure kätte said. Tänan ka oma sõpru, tuttavaid ja Tartu Graanul AS, kes toetasid meid annetuse näol. Aitäh tahaks öelda ka Ihastes elavale kolmele perele ja mehele, kes toonekurge toitis. Muidugi tänan ka Eesti metsloomaühingut meeldiva koostöö eest!“