Sotsiaalmeedias levib hoiatus Läti rotveilerikasvatajalt, kes jagab neiu pilti ja paneb inimestele südamele: „Ära müü! Ta saatis mulle hiljuti sõnumi ja otsis kutsikat, ütlemata sõnagi, et meie X-poiss suri juba augustis tema süü tõttu!“

Kohus karistas Ehalaant esmaspäeval looma julma kohtlemise ja hooletusse jätmise eest kaheksa kuu pikkuse vangistusega, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane ühe aasta ja kolme kuu pikkuse katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Lisaks peab Ehalaan tasuma menetluskuludena 1110 eurot.

Ajaleht Pealinn kirjutab, et Ehalaan jättis Xanderi-nimelise koera abitusse seisundisse ja kohtles teda julmal viisil. Koeral puudus vesi ja toit, põrandal vedelesid koera jaoks eluohtlikud ravimid, samuti oli koer korterisse oksendanud, põrandal olid väljaheited. Loomal oli ligipääs lõhnaõlidele ja kodukeemiale ja tal oli kaelas valu põhjustav ogadega kaelarihm.

Pärast Paljassaare varjupaika toimetamist selgus, et koer on toitunud riietest, ravimitest ja kodukeemiast. Kaks päeva hiljem toimetati koer tema tervisliku seisundi tõttu operatsioonile loomakliinikusse, kus ta ka suri.

Tundub, et Leila kinnisideeks on just rotveilerid. Ka Xander oli seda tõugu koer, kes vahel nälja ja väärkohtlemise tõttu väidetavalt ka inimesi ründas.

Eestimaa loomakaitse liit nendib oma Facebooki postituses, et tegeles Xanderi ja Leila looga alates hetkest, mil info nendeni jõudis, kuid kahjuks ei näinud PTA ametnik õigel ajal tegelikku probleemi ega analüüsinud kogu olukorda tervikuna.

„Alkohol, narkootilised ained ja peod ei ole keskkond, kus koeral oleks hea olla. Pidevas stressis elanud Xander oli tegelikult hea koer. Koera oleks pidanud omanikult ära võtma juba esimesel visiidil sinna. Paljud võimalused, mis anti koeraomanikule, ei olnud head koerale,“ võtab liit juhtunu kokku. „Leila Ehalaan on inimene, kellele ei tohiks enam mitte kunagi anda ühtegi looma.“