„Looma juures olid seisma jäänud murelikud möödujad, kui saabusid kaks meest ja kõik inimesed laiali saatsid öeldes, et loomaga tegeletakse. Lisaks väideti, et juba on vastavaid ametkondi teavitatud ja selle tõttu sõitsid kohapeal olnud inimesed ära. Üks mees oli olnud noorem, teine vanem. Kohale sõitsid nad beežika sõiduauto ja sinepikarva maasturiga,“ kirjeldas ühing sotsiaalmeedias.

Nad asusid hundi kohta uurima nii Keskkonnaametist, riigiinfotelefonilt, kui ka jäägriabilt ja mitte kuskil ei olnud teade registreeritud. Kes olid need mehed, kes looma kaasa viisid? Kas loom sai valudest vabaks ja abi või piinleb ta senini ja keegi proovib omast tarkusest teda ravida? Sai keegi endale uhke trofee? Hiljem selgus siiski, et Raplamaa jahimeeste selts oli looma piinad lõpetanud.

Metsloomaühingul on aga palve: kui loom saab autolt löögi, siis tuleb teade kindlasti 1247 numbril registreerida. Keegi ei saa selle eest trahvi, küll aga saab loom abi ja ei pea teeääres teadmata ja abi ootama. Löök autolt lõppeb suurel osal juhtudel selgroovigastusega. Kui autojuht ilma olukorda kontrollimata edasi sõidab, jääb loom halvemal juhul sellise suure vigastusega elama ning teepervele piinlema ja abi ootama. Palume olla inimlikud ning õnnetuse korral registreerida juhtum koheselt 1247 riigiinfo numbril.