15. jaanuari õhtupoolikul sai häirekeskus teate, et Otepää vallas on kodust lahkunud 87-aastane proua. Teada oli, et ta võib meeltesegaduses maastikul liikudes eksida ja hätta sattuda.

„Lähedased olid prouat mõnda aega tulutult otsinud ja nii kaasati appi ka politsei,“ märgiti politsei pressiteenistusest. „Korravalvurite kõrval reageeris sellele kõrgema kategooria väljakutsele ka teenekas politseikoer Rikky oma peremehe Aleksandriga. Samal ajal saadeti sõna ka lennusalgale, et kopterimeeskond esimesel võimalusel otsinguga liituks.“

Vanaproua otsimiseks moodustati lähedaste ja politseinike poolt ahelik, kammimaks lähistel olevat metsa läbi. Rikky ja tema peremees leidsid kadunud memme veidi enam kui tunni ajaga.

„Naine oli ilmselgelt meeltesegaduses, ühe kalossi jalast kaotanud ning seisis tardunult ühe koha peal, kuni politseinikud temani jõudsid ja teda kõnetasid. Politseinikud kandsid proua metsast välja ja andsid ta tervisekontrolliks üle meedikutele,“ kirjeldati õnnelikult lõppenud juhtumit politseist. „Meedikud selgitasid, et proua oli alajahtunud, kuid mõningase turgutamise järel lubati ta siiski õnneks tagasi koju lähedaste hoole alla.“

Lõuna prefektuuri koerajuht Aleksandr Udatšnõi ütles, et arvestades kui külm oli ilm ja kui jäiselt lõikas tuul, oli kadunud proua otsing vägagi aegkriitiline. „Seda suurem oli aga rõõm, kui Rikky hakkas maastikul jälge pidi aina kiiremini edasi liikuma, õhust otsitava inimese lõhna peale ahmima ja kõige tipuks abivajava memmekese ka üles leidis,“ oli koerajuht rahul.

Igal aastal päästavad PPA teenistuskoerad keskmiselt poolesaja inimese elu, kes on maastikul eksinud või kadunud ja hätta sattunud.