Jänes, lambatall ja kitsekesed ei häbenenud ka oma tundeid välja näidata: kits ronis kohe hooldekodus elava vanadaami voodiveerele, jänes aga tundis end koduselt ja puges ühe proua teki alla iluprotseduure tegema.

Loomad Lihula Südamekodus

„Muidu on see mul üks igavene pätt jänes, aga tundis end inimese juures kohe koduselt,“ kirjeldas Ranna rantšo perenaine Ande Arula, kelle jaoks oli see esimene koos loomadega tehtud visiit hooldekodusse. Tulevikus on neid plaanis veelgi.

"Tahtsin tegelikult juba ammu selle teemaga tegeleda, aga siis tuli see koroonajama peale,“ tunnistas Ande. „Hooldekodu elanikele on selline vahetu kontakt väga vajalik.“

Loomad Lihula Südamekodus

Loomad külastasid kahte hooldekodu maja, kus elavad nii dementsed, voodihaiged kui ka vaimse erivajadusega inimesed. „Mõni küll alguses natuke pelgas, aga pärast läks ikka nägu naerule,“ kinnitas rantšo perenaine.

Südamekodu hooldusjuhi Tiiu Ella sõnul pole ta oma hoolealuste puhul kunagi nii siirast reaktsiooni kohanud. „Kutsud neid malet mängima või käsitööringi, siis nad ikka tüdinevad ära, aga loomad! Meil on erihooldusosakonnas üks autistist poiss, kes käib ainult oma tahvelarvutiga ja kuulab muusikat, aga nüüd ma nägin esimest korda elus, et ta tõesti naeratas,“ rääkis ta.

Lisaks eakatele ja füüsilise liikumistakistusega inimestele on tal kavas taolisi teraapilisi tegevusi ette võtta ka laste ja noortega, kelle vaimne tervis on ohtu sattunud.

Loomad Lihula Südamekodus

Jaga
Kommentaarid