Saage tuttavaks – see on Semu.

Semu on väga tõenäoliselt olnud kellegi Võrumaa vanaproua kodukass, kuid seletamatutel põhjustel on nende teed lahku läinud ning Semu maandus Võru varjupaigas.

Võrus selgus, et Semu on FIV-positiivne ja tavaliste kassidega seltsielu elada ei tohiks, mistõttu transporditi ta Viljandimaale, kus oli ees ootamas terve toatäis positiivseid. Inimesi ega teisest liigist neljajalgseid FIV mitte kuidagi ei ohusta.

Kahjuks polnud ka selle toa põlisasukad Semu suhtes eriti positiivselt meelestatud ja ta pagendati taas puuri. Semu lonkas ka tagajalga ning et tema reieluupea talle valu ei teeks, tuli ette võtta selle korrigeerimise operatsioon.

Kõik need läbielamised ei murdnud veel Semu vaimu. Ta nurrus rõõmsalt kõikidele külastajatele, ent kuud läksid ja teda ümbritsenud tuttavad näod lahkusid ükshaaval oma uutesse kodudesse. Semu aga jäi puuri.

Vaikselt kadus söögiisu, Semu ei tervitanud enam möödujaid, ei hoolitsenud oma kasuka eest, kuni viimaks keeldus suhtlemisest täiesti, istudes päevad läbi apaatselt näoga seina poole. Arstidel paluti teda igast küljest uurida, kuid füüsilise tervisega olevat kõik laitmatus korras. Semu vaevas depressioon.

Tuli ette võtta sanatooriumikülastus ehk minna hoiukodusse. Patsiendi huvi elu vastu on jõudsalt taastumas, kuid kahjuks saab hoiukodu teda hoida vaid märtsini. Äkki leiame Semule selleks ajaks päris- või pikaajalise hoiukodu?

Semuga koos elamise plussid:
• ideaalne seltsikass, kelle elu mõte tundub olevat süles istumine
• sisustuse pärast ei pea muretsema, Semu vist isegi ei tea, mida tähendab sõna „pahandus“
• toidu, liiva ega magamisasemega ei pirtsuta
• maksimaalne pahameele väljendus on halvakspanev „mjäu“

Semuga koos elamise miinused:
• kord päevas tuleb anda veerand tabletikest südamerohtu, mis tavaolukorras läheb väga edukalt konserviga koos alla
• Semu kokkupuuted teiste kassidega peaksid olema välistatud
• nii kui tagumiku kuhugi toetad, üritab ennast sülle pressida üks nurruv hall kogu

Kui soovid Semuga tutvuda, siis täida esmalt sooviavaldus kassi profiilil vajutades „Paku kodu“: https://varjupaik.ee/loomad/65619 Seejärel võtab Varjupaikade MTÜ Sinuga ühendust.