Tavaliselt peavad kassiabistajad muretsema, et tänavakassid ei saa piisavalt toitu, kuid „hea elu“ peal kodukassidega on lugu teisiti.

„Just arvasime, et nägime kõige raskemat kassi, kes kaalus üle kuue kilo, kuid siis tuli abipalve arstidelt: omanik tahab eutaneerida oma 9,7 kilo kaaluva kassi, kuna kassi pissis on näha verd. Ravima ei olnud ta valmis hakkama, aga oli nõus kassist loobuma,“ tunnistab Tartu kassikaitse ühismeedias.

Õnneks viidi Bonita-nimeline kiisu kiirelt arsti juurde. Selgus, et tegemist oli bakteriaalse põiepõletikuga, mis ei ole üldse ime sellise ülekaalulise kassi puhul. Vaid kaks tabletti päevas – ja nädalaga saadi Bonita põis korda! Suurest stressist ei tahtnud ta palju süüa, kuid nüüd, kui näidud korras ja uues SOS-hoiukodus kohanenud, hakkab isu tagasi tulema, seega algab ratsioneerimine.

Kassil, kes kipub üle sööma, tuleb aidata reguleerida toidukogust. Vabatahtlikud on ostnud talle ravitoitu ja jälgivad hoolega, et ta saaks piisavalt, kuid mitte liiga palju toitu ning et kaal langeks tasapisi ja kindlalt.

Uue tervisega on Bonita leidnud juba veidi mängurõõmu, vahetab pidevalt lesimiskohti, käib ilusti pissil ja armastab, kui teda kratsitakse ja paitatakse. Nurr paneb kogu korteri värisema. Ta nii tahaks juba selili keerata ja ennast ise pesta ja kratsida – kannatlikkuse ja hoolega on see peagi käes. Bonitast saab terve kass, kes võib elada veel mitu aastat rõõmsat kodukassi elu kellegi juures, kes on valmis toiduportsjoneid jälgima.

Bonita on valmis edasi uude koju või hoiukoju minema umbes kuu aja pärast. Kui soovid talle pakkuda head elu, täida juba ankeet ja mine teda vaatama:

Paneme hinge peale: jälgi oma kassi kaalu! Ülekaalulisus tekitab palju tervisehädasid, mille ravimine ei ole meeldiv ega odav. Palju kergem on valida kvaliteetne toit ja pakkuda kassile liikumis- ja mängimisvõimalusi. Ülekaalulise kassi elu ei ole hea elu.

Bonitaga kaasnesid kohe raviarved. Saad aidata meil tasuda Bonita arved, tehes endale sobiv annetus pangalinkide kaudu lehel www.kassidkoju.eu/anneta.

Saab teha ka ülekande ja seadistada püsiannetus, andmed on siin:

Saaja: MTÜ Tartu Kassikaitse

Selgitus: Bonita

Pangakontod:

SEB: EE581010220072929015 või

Swedbank: EE412200221042553213