VARIANT 1 - tea, millised on sinu lemmiku parimad maiused ja loo igapäevased rutiinid, kus lemmikud oma maiuseid saavad.

Mina pean oma koertele ravimeid andma hommikuti, mistõttu isegi kui ravimit andma ei pea, saavad nad oma maiuse just hommikul ühe rutiini osana minu kohvitegemise protseduurist.

See tekitab nendel automaatse ootuse, mida saab ravimi andmisel ära kasutada.

Kui lemmiku ootused maiusepallidega on tekkinud, tuleb „puhtad“ maiused ära anda vaheldumisi ravimipalliga.

Vahel omanikud ütlevad, et koer/kass on nii kaval, et sülitab tableti vorsti seest välja või ei võta ravimipalli üldse, soovitan jahutada/sügavkülmutada ravimipallid ja maiusepallid eraldi karbikestega ning õpetada rutiinid esmalt selgeks jahutatud/külmutatud maiusepallidega.

Või, sulajuustu või pasteedi kasutamisel olen täheldanud, et neid saab üsna tahkeks ka külmiku jahedamas osas hoides. Ravimist „palli“ tegemine on lihtne ja ebameeldiv lõhn või tekstuuri jääb hästi peitu.

VARIANT 2 - õpeta ravimi andmine selgeks eraldi triki/juhtnöörina. See on mitme-etapiline ja lõbus treening. Esmalt kasuta jälle maiuseid. Kusjuures tahke toidu asemel võib dosaatorina kasutada ka süstalt (kuna tihti tuleb anda ka vedelal kujul ravimeid).

Anna maius ja lisa konkreetne sõnum. Näiteks: „Võta ravim/maius“. Seejärel kiida ja anna preemiamaius.

Kui see tuleb hästi välja, saab minna järgmisesse etappi.

Nüüd võta kasutusele madalama ja kõrgema väärtusega toit, näiteks kuivtoit ja maiused.

Treeni jälle samamoodi - kuivtoitu andes ütled „Võta ravim/maius“ ja kiida koheselt peale neelamist maiusega. Ära kiirusta, automatiseerimine võtab aega!

Treeningu järgmises etapis tuleks kuivtoit asendada kas tühjade söödavate kapslite või probiootiliste kapslitega. Kui ka see etapp on sinu lemmikule selge, saadki hakata kasutama ravimit juhise ütlemisel.