JÄÄR (21.03–19.04)

Jäära tähtkujust koer paistab silma energilisuse ja lõppematu elujõuga. Jääradele on omane see, et ta püüab mõnikord jäärapäiselt läbi seinte joosta, märkamata, et sealsamas kõrval on avatud uks. Paku talle palju aktiivset liikumist ja mänguaega, samuti õpeta varakult selgeks piirid, millest üle astuda ei tohi.


SÕNN (20.04–20.05)

Sõnnist lemmik armastab naudinguid ja mugavust. Hea söök ja pehme pesa on tõenäoliselt tema kinnisideed. Kiitus ja hellitused on otsetee tema südamesse, headusega jõuab enamasti kiiremini kaugemale kui rangete piiride seadmisega. Sinu kodu on Sõnnist koeraga sõna otseses mõttes sinu kindlus – ta kaitseb seda raevukalt.


KAKSIKUD (21.05–20.06)

Intelligentsed Kaksikud haaravad uut infot lennult, mistõttu on nad kergesti dresseeritavad, lõbusad ja mänguhimulised. Kaksikutest koer vajab palju vaheldust, eriti meeldivad talle lühikesed väljasõidud ja uued inimesed. Kuna Kaksikud alluvad hästi dressuurile, võib kaaluda ka professionaalset karjääri teenistuskoerana.

VÄHK (21.06–22.07)

Vähi tähtkujust koerad on maailma kõige kodu- ja perelembesemad. Kõige emalikuma märgi esindajana lapsendab ja lakub üle ta kõik majapidamisse sattuvad beebid, olgu siis tegu inimlaste, kassipoegade, koerakutsikate või kellega tahes. Hõrgutised on samuti tema nõrkus. Vähk võib olla ka väga tundeline ja mõnikord tujukas, eriti mõjutab teda täiskuu.

LÕVI (23.07–22.08)

Lõvi tähtkujust koer arvab sageli, et ta on päriselt lõvi, loomade kuningas, olgu siis tegelikult tegu kääbuse või suurema koeraga. Tõenäoliselt on sel dekoratiivsel kaunitaril Instagramis oma konto ning tuhandeid jälgijaid, alati proffide sätitud laitmatu soeng ja maniküür-pediküür. Dresseerimine võib olla problemaatiline, sest kes oled sina, et julged tulla tähte õpetama?!


NEITSI (23.08–22.09)

Kuulekas ja leplik Neitsi tähemärgi esindaja on ideaalne teraapia- või juhtkoer. Ta on sündinud aitama ja hoolitsema, tuge ja lohutust pakkuma. Puhtuse hoidmine ja distsipliin pole tema jaoks probleem. Intelligentne ja truu Neitsist koer on peenetundeline ega trügi kunagi esiplaanile, head kombed on talle kaasa sündinud. Vajab õrna kohtlemist.


KAALUD (23.09–22.10)

Kaalude sodiaagimärki esindavad koerad on sageli kõige ilusamad – neist lihtsalt kiirgab peent, elegantset ja õhulist energiat. Ta on parim kaaslane ning ta suudab enda ümber luua helge ja lõbusa õhkkonna. Tänu heale huumorimeelele on ta aldis kõiki lõbustavate trikkide õppimisele ja nende sobival hetkel esitamisele.


SKORPION (23.10–21.11)

Kirglik ja energiline Skorpion tunneb vaid äärmusi, armastus või vihkamine, vahepealseid variante ei eksisteeri. Halvemal juhul võib ta olla armukade ja kättemaksuhimuline, peenetundeliselt õigesti koolitatuna aga tuline kaitsja ja lojaalseim sõber. Jõulise karakterina sobib ta jõustruktuure toetama – tema käest ei pääse ükski kurikael.


AMBUR (22.11–21.12)

Amburist koer on ühel hetkel siin, järgmisel seal – tema liikumiskiirus on teistega võrreldamatu. Kelmusi täis ja seiklushimuline, kipub ta eriti kutsikana pahandust tegema, kuid mitte pahatahtlikkusest, pigem uudishimust ja avastamisrõõmust. Ta armastab vaheldust, seiklusi ja reise ning sobib hästi perre, kus talle seda kõike pakutakse ning teda kõigesse kaasatakse.


KALJUKITS (22.12–19.01)

Tõsine ja sõnakuulelik Kaljukitsest koer armastab selgust ja korda. Talle sobib pigem vaiksem kodu ja töökad inimesed. Ta lesib lojaalselt arvutis töötava peremehe kõrval ja assisteerib meelsasti mujalgi, eriti entusiastlikult suhtub ta aiatöödesse. Tema armastus on rahulik ja armastusavaldused pigem tagasihoidlikud, aga ta on truu ja püsiv.

VEEVALAJA (20.01–18.02)

Elurõõmus Veevalaja on kõigi suurim sõber, nii et koduvalvurit temast loota pole. Talle meeldib vaheldus ja uued inimesed, aga pärast seiklusi ja külalisi vajab ta vaikset taastumisaega päris oma inimeste väiksemas seltskonnas. Ta ei kannata karjumist, talle sobib rõõmus, soe ja helge keskkond, kus on palju armastust.


KALAD (19.02–20.03)

Kalade sodiaagimärgist koerad on mõnikord nagu väikesed selgeltnägijad või müstikud – nad vaatavad sulle otsa ja tekitavad tunde, et näevad otse hingepõhja. Kaladest koer sobib hea kuulajana ideaalselt nii filosoofi kui ka lihtsalt üksildase inimese seltsiliseks. Nende legendaarselt tundlik intuitsioon võib päästa inimesi nii õnnetustest kui ka haigustest.