Pikakarvaliste koeratõugude puhul käib sage kammimine kodus asja juurde ning parimal juhul naudib koer seda väga. Kui aga looma karv pole pikemat aega tähelepanu saanud, siis kindlasti ära tee talle haiget kuivalt kammimisega. Alusta koera pesemisest, pärast šampooni kasuta ka palsamit, kuivata koer ning seejärel haruta pusad õrnalt lahti.

Enamik kasse eelistab liiga lähedasi kokkupuuteid veega vältida ning kuna nad hoolitsevad enda hügieeni eest enamasti korralikult ise, tekib pesemisvajadus harvem ja pigem mõne suurema äparduse puhul. Ehkki nii mõnigi loomaomanik eelistab lemmiku tervise, haistmis- ja maitsmismeelte säästmise nimel minimeerida keemia hulka, millega loom kokku puutub, on üks võimalik lahendus pihustatav kuivšampoon, mida välja pesema ei pea.

Kõige lihtsam on tänapäeval muidugi viia loom lemmikute salongi grooming'usse. Täishooldus sisaldab enamasti pesu, kuivatamist, kammimist, lahtise karva eemaldamist, vajadusel pügamist ja soengu tegemist, küüntelõikust, silmade ja kõrvade puhastamist. Spetsialistid soovitavad lemmikloomaga groomingu's käia paari kuu tagant.