Majas, kus koeri peeti, avanes õõvastav vaatepilt: loomad olid kitsastes oludes tihedalt koos ja põrand oli kaetud väljaheidetega. Sellistes ränkades tingimustes pidid koerad oma päevad veetma ja ilmselt polnud nad kunagi väljas jalutada saanud. Vajalik summa koerte abistamiseks kogunes vähem kui nädalaga.

Varjupaikade MTÜ kommunikatsiooni- ja annetuste kogumise juht Anni Anete Mõisamaa väljendas tänulikkust inimeste suuremeelse toetuse eest: „Olukord, kus varjupaiga hoole alla tuleb korraga ligi poolsada koera, on mõistagi rahaliselt väga koormav. Pöördusime meie jälgijate poole abipalvega toetada kutsikavabrikust päästetud täbaras seisus koeri. Olime tõeliselt rõõmsad, kui nägime, et vähem kui nädalaga kogunes koerte abistamiseks märkimisväärne summa. Tahame tänada kõiki, kes koerte heaks enda panuse andsid!“ Lisaks märkis Mõisamaa, et mõned päästetud koerad on tiined – see tähendab, et koeri tuleb juurde ning raha nende eest hoolitsemiseks kulub rohkem, kui esialgu arvata võis.

Kutsikavabriku koerad

Peale eestlaste tuli appi ka Soome loomakaitseorganisatsioon Rekku Rescue, kes annetas koerte heaks 3000 eurot. Tänu toetajatele on esimesed koerad juba veterinaarprotseduurid läbinud ja saanud kolida oma uutesse headesse kodudesse.

Kutsikavabriku koerad

Koduootavad koerad on üleval Varjupaikade MTÜ kodulehel. Nendega saab tutvuda siin: https://varjupaik.ee/loomad/loomad-varjupaigas.

Vaata videot koerte päästmisest siit: