Kui teil on pisike karvane sõber, on ta kindlasti teie elus väga olulisel kohal. Lemmik teeks teie heaks kõike ja vastupidi. Aga mis siis, kui teie parimat sõpra koheldakse halvasti? Loomade väärkohtlemine on kurb reaalsus, mis on eksisteerinud läbi aegade. Meie neljakäpalised sõbrad ei saa väärkohtlemise peatamiseks sõna võtta, seega on meie ülesanne sellele lõpp teha. Siin tuleb mängu loomade julmuse ennetamise kuu. Sel aprillil tuleme kokku ja seisame loomade väärkohtlemise vastu, et kaitsta oma karvaseid sõpru.

Läbi ajaloo on erinevatest paikadest tehtud loomade kiusamisest meelelahutus, vaid viimastel aastasadadel oleme hakanud loomi austama ja nõudma ka neile õiguseid.

1300 eKr.
Kasse põletatakse elusalt - Keskajal põletasid paljud ebausklikud eurooplased kasse elusalt, uskudes, et nad on nõia tuttavad ja/või on seotud kuradiga.

80 eKr
Avatakse Colosseum - Kui keiser Tiitus avab Colosseumi Rooma avalikkusele, tapetakse selle sündmuse mälestuseks üle 5000 looma, kuulutades sajandeid kestnud tapmisi meelelahutuseks.

1634. aastal
Iirimaa loomakaitseseadus - Iiri parlament võttis vastu ühe varasematest loomakaitseseadusest: elavate lammaste küljest villa ära rebimise vastane seadus.

1641. aastal
Võeti vastu esimesed loomade julma kohtlemise seadused - Vabaduste kogu kehtestab Ameerikas esimesed seadused, mis eitavad loomade väärkohtlemist.

1809. aastal
Loomade väärkohtlemine parlamendis - Lord Thomas Erskine pöördub Briti parlamendi poole seoses loomade väärkohtlemisega, olles esimene inimene, kes seda küsimust seadusandliku kohtu ees mainib.

1863. aastal

Takistas New Yorgis elav mees Henry Bergh reisides üht meest oma kukkunud hobust peksmast. Berghi jaoks oli see pöördeline hetk, sest just siis ja seal mõistis ta, kuidas see üks tegu võib olla maailma muutuste katalüsaatoriks. New Yorki naastes pühendas ta oma aega loomade julmuse ennetamisele.

See oli aeg Ameerikas, mil loomi üldse ei austatud – hobused olid peamiseks transpordivahendiks ja neid kasutati tänavatel suurte koormate vedamiseks, koeri rööviti ja hoiti lunaraha eest, kukevõitlus oli tavaline meelelahutus, nimekiri jätkub.

1866. aastal asutas Henry Bregh Ameerika loomade julmuse ennetamise ühingu.

1961. aasta
Esimene Vaal on tabatud - Kinni püütud paanikas olev vaal tapetakse vaatamata ta meeletutele põgenemiskatsetele.

1971. aastal
Loomakaitseseadus - Teadustöös kasutatavad loomad on loomakaitseseadusega välistatud ja võetud kaitse alla.

Võime arvata, et loomad sõltuvad meist, kuid olgem ausad, ka inimesed sõltuvad loomadest suuresti. Meie karvased sõbrad toetavad meid tingimusteta olles meile truu kaaslane ja tuues meie ellu rõõmu. Lemmikloomad vallutavad meie südamed ja saavad osaks meie peredest.

Kahjuks on loomade julmus endiselt laialt levinud ning ükskõik kui palju ühiskond areneb, kui loomade väärkohtlemine ja julmus on selles valdavad, võib seda siiski pidada metsikuks ja primitiivseks.

Seetõttu on loomade julmuse likvideerimisele ja selle teadlikkuse tõstmisele pühendatud terve kuu, mitte üks päev. Loomade väärkohtlemine on meie ümber, igas kogukonnas, kus me elame. See kassiproua, kes teie arvates teeb head tööd, et hoida kasse tänavatelt eemal, võib tegelikult olla koguja ja jätab loomad hooletusse.

NUMBRID, ET HOOMATA VÄÄRKOHTLEMISE TÕSIDUST

Iga 60 sekundi järel – loomade väärkohtlemise sagedus maailmas.

65% – kõigi väärkoheldud loomade osakaal, kes on koerad.

10 miljonit – loomade arv, kes surevad igal aastal USA-s. üksi väärkohtlemisest.

100 000 – USA-s tapetud hobuste arv ja töödeldud inimtoiduks.

10 000 – kutsikatehaste arv Ameerika Ühendriikides.

– eksootilise linnukaubanduse tõttu väljasuremise äärel olevate papagoiliikide arv.

115 miljonit – laborikatseteks kasutatud loomade arv kogu maailmas.

97% - igal aastal tapetud ja piinatud loomade arv, kes on põllumajandusloomad.

Kaks lihtsat nõuannet, et muuta maailm loomadele ka paremaks kohaks:

  • Osta puurivaba mune ja vabapidamise liha

Me ei palu teil loobuda omlettidest ja burgeritest, kuid julmusevabade toodete ostmine aitab toetada ettevõtteid, kes püüavad oma loomadesse lugupidavalt suhtuda. Lisaks on need tooted teile palju paremad ja vähem pakitud värvainetest ja kunstlikest kasvuhormoonidest.

  • Võtke lemmikloomad kohalikust varjupaikadest

Adopteerimine on parem kui osta oma lemmikloom kutsikaveskist või kasvatajatelt, kes julgustavad ebatervislikke verepilasid looma soovitud tõuomadustega looma.