„Liidu infotelefonile helistas nuttev mees, kes ei suutnud õieti rääkidagi. Kogus ennast veidi ja ütles, et umbes kümne minuti eest suri nende koer, kellel on kuus 1. aprillil sündinud kutsikat,“ kirjeldas liidu lõuna piirkonna juht Kristi Metsa.

Abistajad jõudsid kohale juba kümne minutiga ning pilt võttis silmad märjaks. „Kutsikad olid toas oma pesas ja emme tissi otsas. Lihtsalt Donna oli lahkunud vaikselt teisele poole vikerkaart – äkki ja ootamatult. Enne seda ei viidanud miski minekule. Oli just olnud elurõõmus, söönud ja käinud õues pissil. Tuli tuppa, läks pessa kutsikaid imetama, tegi paar sügavamat hingetõmmet ja läks...“ rääkis Metsa, kelle hinnangul võis koerale saatuslikuks saada südamerike.

Kuuest vaid mõnepäevasest koeralapsest läks tema hoole alla neli. Kaks ülejäänud anti teisele kogenud koerahoidjale.

Emata jäänud kutsikad

„Olen täiesti magamata, öö läbi ainult lutitasin,“ tunnistas naine.

Eestimaa loomakaitse liit soovib väga leida kutsikatele kasuema ning palub, et inimene, kellel on kodus imetav koer, võtaks nendega ühendust. Praegu toituvad kutsikad kunstpiimast, mille hinnad loomakaitsjate ehmatuseks viimasel ajal lakke on kerkinud.

„Koer peaks olema suuremat kasvu, väikesele nii suurt koormust ei paneks. Kutsikad on muidu terved ja tublid, ehk veavad välja,“ ütles Metsa ja lisas, et kui keegi on valmis kasvõi lutitamisel appi tulema, on seegi abikäsi oodatud. Kutsikaid tuleb toita iga 2–3 tunni tagant.

Kes tunneb, et saab kutsudele abi osutada, peaks helistama telefoninumbrile 51946146.