Paljud eelnevad uuringud on viidanud lemmikloomade pidamise muudele voorustele: lapsed kasvavad empaatilisemaks, vastustustundlikemaks, nende sotsiaalsed oskused arenevad kiiremini ning nad tunnevad austust looduse vastu. Värskest uuringust selgub, et kassi või koera pidamine on seoses ka füüsilise tervisega.

Nimelt on immuunsüsteem kontaktis loomaga sunnitud rohkem pingutama, mis aitab ära hoida hingamisteid mõjutavaid allergiaid - Cincinnati ülikoolis läbi viidav uuring sedastas, et lapsed, kellel on kodus koer, põevad allergiaid kolm korda väiksema tõenäosusega kui lapsed, kellel lemmiklooma pole.

Fukushima ülikooli meditsiiniteaduskond uuris omakorda toiduallergiate ja lemmikloomade seost ja leidis 65 000 jaapani last vaadeldes, et loomaomanikest laste toiduallergia esinemise protsent jääb 13-16 võrra madalamaks kui loomadeta elavate laste oma.

Mingil määral varieerub see protsent sõltuvalt lemmiklooma liigist. Koeraomanikest lapsed kannatavad vähem muna-, pähkli- ja piimatoodete allergia käes. Seevastu kassiomanikel väheneb sojatoodete vastane allergia.

Appi võivad tulla ka hamstrid: nende pidamine langetas pähkliallergia protsenti.

Teadlased mainivad, et tõenäoliselt on võti lemmikloomade poolt toodetavas „mustuses“ ja ebasteriilsuses, mis sunnib lapse immuunsüsteemi end kokku võtma.

Allikas: El Confidencial