Narva patrullpolitseinikud tegid Vaivara ringil autojuhtidele parasjagu tavapärast kainuskontrolli. Järsku märkasid politseinikud, et nende poole sõidab Volkswagen, mille juht politseid märgates järsku pidurdas ja kiiresti ümber pööras ning gaasipedaali põhja vajutas. Kogenud politseinikele oli selge, et see ei ole tavapärane praktika ja autojuhti peab kontrollima.

„Volkswageni juhti aga punase-sinisega antud peatumismärguanne ei heidutanud ning ta otsustas hoopis mööda parke ja õuealasid politsei eest ära sõita. Tagaajamist nähes otsustas kogukonna aktivist, vabatahtlik neljakäpaline, et ehk on nüüd tema võimalus rikkuja kätte saada ja käiku läks käpapatrull. Kuna aga kiirused küündisid vahepeal üle 100 km/h, mõtles neljakäpaline seekord jätta asi politsei lahendada ning patrullida majade vahel rahulikult edasi,“ kirjeldavad politseinikud.

Lõpuks sai Volkswageni juht aru, et põgenemisel ei ole mõtet ja parkis auto ära. Juhi kontrollimise käigus ilmnes tõsiasi, et 47-aastane mees oli joobes, peale selle polnud tal ka juhtimisõigust. Juht peeti sündmuskohal kinni ja tema kohta algatati väärteomenetlus.