„Hommikul metsas jalutades kohtusime põdralehma ja tema paaripäevase vasikaga, kes kaasiku serval kuidagi imelikult käitusid. Nimelt seisis väike vasikas tardununa paigal ja põdralehm käis närviliselt edasi-tagasi ning vahel sööstis kaasiku poole – ja nii mitu korda,“ kirjeldas fotograaf nähtut.

Mõne hetke pärast selgus tõsiasi, miks põdraema nii närviliselt ringi liikus – tema võsukest oli maha murdma tulnud karu. Ühel hetkel oligi karu kaasikust väljas ning tiirutas põdraema ja vasika ümber, vasikas peitus ema kõhu alla. Põdraema hirmutas karu, sööstes kiirelt tema poole ja pekstes jalgadega tugevalt maapinda.

Põdravasikas emaga

„Kumbki ei märganud meid, mistõttu oli meil aega vaadelda ja olukorda jälgida. Kümne minuti pärast suutis põdraema karu ära ajada, kuid karul oli juba sülg tilkumas ning mõni hetk hiljem oligi karu tagasi ja uuesti ründamas. Põdraema ei andnud alla ning püüdis oma vastsündinud poega ikka kaitsta, kuni karu märkas minu kohalolekut, vaadates mulle silma, ning ehmatas ja pani jooksujalu minema, et ainult kannad välkusid,“ jutustas fotograaf. „Põdraema vaatas mulle sügavalt silma (ma loodan, et tänas mind) ning kõndis rahulikult oma vasikaga edasi. Sellel korral läks vasikal õnnelikult, kuid oht on, et karu otsib nad siiski üles. Või suudab põdraema oma pojaga turvalisse kohta jõuda ning tulevikus näeme neid veel.“

Vaata rohkem fotosid siit.