Täna oli tähtis päev loomaaias, kuna toimus tiigrioru sarikapidu. Sarikapeol võtsid sõna Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, loomaaia endine direktor Tiit Maran ja ka eluaegne talitaja Anne Saluneem, kes rääkis vahvaid lugusid amuuri tiiger Pootsmanist, kes loodetavasti tiigrioru ekspositsioonialasse tuleb! Üks neist paljudest lugudest, mida Annel Pootsmani kohta on rääkida, on järgnev:

„Saabudes Tallinna loomaaeda, ei julgenud Pootsman alguses sisepuuri transportkastist välja tulla ja ootas järgmise päevani, kui esimesed sammud puurist välja tegi. Seitse päeva peale loomaaeda jõudmist otsustas Pootsman öösel sisepuuri võrkude tugevust proovida ja rebis võrgu alumise ääre lahti. Talitaja oli õhtul jätnud koridori lihakäntsaka lauale sulama ja tõenäoliselt isuäratavad lihalõhnad olid Pootsmani jaoks liiga ahvatlevad. Peale sisepuurist pagemist, kõndis Pootsman mööda koridori, leides viimaks talle järgmiseks päevaks sulama jäätud lihatüki laua pealt. Kui kõhtu täis sai ja lihatükist oli järgi ainult suur kont, otsustas Pootsman ise tagasi oma sisepuuri minna. Hommikul, kui talitaja tööle tuli, oli ta kergelt öeldes šokis, leides lihatüki asemel ainult suure kondi koridori põrandalt. Õnn oli, et Pootsman oma puuri tagasi otsustas minna, muidu oleks võinud ootamatult koridoris jalutav tiiger väga suure ehmatuse hommikul tööle tulnud töötajatele tekitada.“

Pootsman on tiigrioru ehituse ajaks saadetud amuuri tiigrite paljundusprogrammiga erinevatesse Euroopa loomaaedadesse, kus ta on kahe pruudiga saanud kokku praeguseks kuus kutsikat. Hetkel resideerub Pootsman Sloveenias Ljubljana loomaaias.

Tiigrioru projekt on loomaaia jaoks suure tähtsusega, kuna uus ekspositsiooni- ja eluala kiskjatele loob neile paremad elutingimused ja ühtlasi paremad võimalused järglaste saamiseks. Tiigrioru ehitis valmib selle aasta lõpuks.