„Me ei tea, mis nende emadest on saanud. Nagu iga kevad, leitakse neid emata poegi hüljatuna siit ja sealt. Paljud ongi inimeste poolt kuhugi sokutatud ja visatud,“ tunnistas MTÜ vabatahtlik Evelyn Taaler. „Kuna neid emata poegi on tulnud meile sel kevadel väga palju, siis oleme neid järjest pannud imetavatele emadele alla ning pesakonnad on päris suureks paisunud. Seega paljud väiksemad ja nõrgemad on ka lisapiima peal.“

Päästetud kassipojad

Mõned näited vabatahtlike kassipäästjate viimasest töönädalast:

-Ühe Pärnu memme juurest on juba kätte saadud 3 emast kassi, kellest üks kolis Tallinna Miki loomakliinikusse beebisid ootama. Loomulikult oleks väga vaja talle hoiukodu. Veel neli memme kolooniast pärit kassipoissi said opereeritud ning on munade võrra kergemad.

-3 pisikest karvapalli Tallinnast Mustamäelt, ilma emata. Võimalik, et keegi on koduse paljunduse ülejäägi sokutanud õue.

-Abipalve Jõgisoo külast, Saue vallast. Sõbralik emakass, 2 poega, 2 noorukit ning isane kass. Mingi omaniku-laadne toode ka olemas, kel neist ükskõik ning kes harva kainet päeva näeb.

-Ära sai toodud esialgu emakass, kel vana esijala küünarliigese murd ning kass lonkab väga tugevalt. Samuti pääsesid koos temaga tema lapsed, lisaks üks nooruk ning isane kass. Üks nooruk on vaja veel kinni püüda.

-Räpinast viimasel hetkel uputamisest päästetud 4 vastsündinud kassipoega.

-2 omanikuga kassi, kellele omanike reisi ajaks 2 nädalaks hoiukodu leidsime ning kes rohkem meie kõnedele ega kirjadele ei vasta.

-Tiine kass Raplamaalt ühest tallist, kes kolis hoiukodusse beebisid ootama.

Enamik kassipoegadest vajab amme

Ka see ei ole kogu nädala statistika. Omanike hoolimatuse tõttu tuleb kassiabiühingul praegu kokku tegeleda 518 kiisuga, kelle ravi ja toitmisega kaasnevad mõistagi ka rahalised kulutused. Seetõttu palub MTÜ Cats Help abi.

Annetusi saab teha:

900 0020 - kõne hind 5€

900 0001 - kõne hind 10€

900 0021 - kõne hind 25€

Vaata veel võimalusi, kuidas kasse aidata: