Lemmikloomapäev on saanud muuseumi traditsiooniks ning sel aastal on taas vahva tegevusi täis programm. Aive Vahejõe, SA Eesti Maaelumuuseumid ürituste ja turunduse spetsialist, ütleb: „Meie meeskond on juba mitmeid päevi pühendunud sellele erilisele päevale, et pakkuda külastajatele unustamatuid hetki koos oma ustavate neljajalgsete kaaslastega.“

Lemmikloomapäev toimub 20. mail kell 11-15 ning pakub mitmekesist ja meelelahustuslikku programmi kogu perele. Lõuna-Eesti Koertekeskus esitleb areenil koeratõuge, MTÜ Rallikoer seab üles koerte rallikuulekuse demoraja ning Uustalu miniloomaaed ja Sarve Hobitalu rõõmustavad külalisi oma armsate alpakade ja muude loomadega.

Põnevaid hetki pakub ka lemmikute lemmiku valimine ning Politsei- ja piirivalveamet tutvustab kaht intelligentset teenistuskoera – 4.aastast belgia lambakoera Rikkyt ja 4. kuust saksa lambakoera Eksperti.

Lisaks pakub Põllumajandus- ja toiduamet kõigile lemmikutele tasuta marutaudi vaktsiini ning MiniFarm pakub võimalust tutvuda talueluga. Kõik, kes soovivad lemmikule mänguasju meisterdada, saavad vajalikke näpunäiteid. Ürituse raames on kohal mitmed lemmikloomapoed ning avatud on fotonurk, kus saab jäädvustada pere lemmiku ja enda lõbusaid hetki. Samuti ootab kõiki avastamist täis nahkhiire näitus ning maitsvad toiduelamused ukraina toidu telgist ja pannkoogikohvikust.

See on üks igati vahva päev, mis ei jäta külmaks ühtegi loomasõpra. Põllumajandusmuuseum kutsub osa saama ainulaadsest kogupereüritusest – tule koos oma lemmikloomaga ja veeda mõnusalt aega.