Kass ei tule omaniku kutsumise peale enamasti kohale, veel vähem pöörab ta tähelepanu võõrale inimesele, kes temaga suhelda soovib.

Pariisi Nanterre`i ülikool uuris, kuidas ja miks reageerivad kassid sellele, kui inimene neid kutsuda püüab. Prooviti erinevaid variante.

Esimese kriteeriumina täheldati, et kass peab tundma end turvaliselt ja mugavalt. Seejärel on ta valmis ka inimesega suhtlema. Õppides inimest juba lähemalt tundma, olid nad valmis ka üks-ühele nendega tegelenud teadlasega tutvust tegema.

Esmalt istusid teadlased kassidega vastakuti liikumatult ja vaikides. Sellisel puhul ei omistanud ka kassid neile mingit tähelepanu.

Teise variandina prooviti rääkida ja žestikuleerida. Selgus, et kasse huvitas selline pakkumine palju rohkem, mistõttu nad ka lähenesid inimesele ja olid rohkem valmis koostööd tegema.

Teisalt märkasid teadlased, et inimhääle peale liigutasid kassid hoopis rohkem oma saba ja rahunesid seepeale, kui inimene ise ei liikunud - saba liigutamine viitab kasside puhul stressile. See on omal moel veider avastus, sest erinevalt kassidest reageerivad koerad sabaliputamisega just siis, kui inimene neid kõnetab ja nendega suhtleb.

Allikas: lasexta.com