Eesti metsloomaühing kirjutab ühismeedias, et reedel avastati Kevadtormi raames Kuusalu kandist kitseema kolme tallega. Kaitseliit tegutses koheselt ja õigesti, ala piirati lindiga ning lõpetati igasugune harjutustegevus, mis oma helidega perekonda häirida võiks.

Päev hiljem kontrollima minnes oli ema ühe tallega lahkunud ja kaks maha jätnud. Üks talleke oli juba hukkunud ning teine hinge vaakumas.

Kaitseliit leidis transpordi ning ette võeti teekond hoiukodusse. Vaatepilt, mis vabatahtlikule avanes, oli kahjuks kurb. Pisike kitsetall krambitas, ta oli tugevas vedelikupuuduses ja olukord näis lootusetuna. Järgnes pikk unetu öö, kõikvõimalik esmaabi ja palju muremõtteid, kuid sellest kõigest oli kasu ja hommikuks oli kitsetall jalgel!

Üleeile saabus tallele seltsiline Lääne-Virumaalt. Pisike tall leiti keset maanteed, inimene tõi ta koju kaasa ja võttis seejärel metsloomaühinguga ühendust. Lootus oli, et nüüd saavad nad üksteise seltsis kasvada. Teineteise kaisus pikutades, loodetavasti edukalt ja vähese vaevaga lutitades, peagi rõõmsalt kepseldes ja natuke kaugemas tulevikus ka kahekesi koos metsade vahele kapates! Kuid kahjuks andis esimene talleke siiski alla ja jäi eile päeval igavesse unne.

Metsloomaühing saadab suured tänusõnad 7 kitsetalle farmile, kes kitsetalle jaoks ternespiima ja värsket kitsepiima andsid, et esimene pisike maksimaalse abi saaks ja seeläbi aidati juba ka teist.

Eesti metsloomaühingut saab toetada, helistades :

Nr 9009933 – annetad 5€

Nr 9009955 – annetad 25€

Kuula palun kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:

EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100

SWIFT/BIC kood: HABAEE2X

Selgituseks: „Siilipoiss!“

PayPal konto link: