Möödunud nädalal vajas Siilipusa hoiukodu abi vigastatud ja äsja poeginud siiliema Lasnamäelt. Saadud vigastused olid suure tõenäosusega ka siilipoegade enneaegse ilmaletuleku põhjuseks. Nad olid liiga pisikesed, et end elule võidelda, siiliemal tõsine näo- ja lõualuuvigastus, et sellega edasi elada.

„Ääretult kurb õnnetus, võime olla väga hoolivad, kuid kahjuks neid juhtub. Hukkunud siilipojad ja siiliemalt võetud väikese koguse okkaid anname Tallinna Loodusmuuseumi teadlaste käsutusse,“ kinnitas hoiukodu ühismeedias.

Selle loo valguses soovivad nad juhtida tähelepanu kohe-kohe algavale beebihooajale, mil tervete ja tragide siilide mõtlematu teisaldamine võib kaasa tuua väga kurvad tagajärjed:

„Toimekas siil peab saama käia oma radu ja teha oma tegemisi. Siili sõiduteel märgates on väga teretulnud tema teelt ära tõstmine liikumissunda jäävale teeäärele, kuid siili kaasa võtmine, lootuses pakkuda kusagil mujal turvalisemat elupaika võib saata hukatusse teda pesas ootavad pojad või jääb lähiajal poegiv emasiil ilma oma poegimiseks ette valmistatud turvalisest pesapaigast.“

Siilidel võivad olla pisikesed pojad terve suve jooksul.

Inimestele võib tunduda see koht, kus siil toimetab, täiesti ebasobiv ja ohtlik, kuid saame nende valikuga vaid leppida ja enda tegemisi kohandada.