Äsja sai Eestimaa loomakaitse liit telefonikõne, kus naaber kirjeldas, kuidas üks kass rippus nööri otsas. Hea inimene võttis kassikese alla ja ta on küll elus, kuid kael verine ja jalgu alla ei võta. Pole teada, kui kaua vaene loom seal sedasi piinelnud oli.

Liit kirjeldab ühismeedias: „Nagu pildilt näha, siis midagi haigemat pole vist välja võimalik mõelda. Teha teiselt korruselt mingi käiguredel ja siis jätta kass tuppa rihma otsa, kust ta saab redelile. Kass toas rihma otsas on ikka väga haige variant. Omanikke kodus pole ning ei saagi hetkel muud teha, kui läheb kiiresti liidu alt kiirabisse. Loodame, et midagi murdunud pole. Süda läheb pahaks, ausalt.

Kui omanik välja ilmub, tuleb temaga üks pikem ja kurjem vestlus!“

Pärastlõunal õnnestus loomakaitsjatel ka omanikuga ühendust saada - tema sõnul polevat ta kunagi osanud sellist võimalust ette nähta, sest kass olevat selliselt nööriga õues käinud kolm aastat ja siiani midagi juhtunud pole.

„Vaadates seda konstruktsiooni ja õues käimise lahendust, siis see õnnetus lausa karjus tulles. Omanik väidab, et on saanud oma elu suurima õppetunni ja edaspidi kass omapäi enam õue ei saa. Õues käimise konstruktsioon lammutatakse koheselt,“ möönab liit.

Kass elu pole loomakaitsjate sõnul enam ohus ja võib öelda, et kassijumal oli seekord temaga. Tavaliselt lõpevad sellised õnnetused väga halvasti.

„Kindlasti palume järelevalveametnikel teha ka kontrollkäik, kus veendutaks, et kassi heaolu on tagatud ja tema elu enam ohtu ei panda,“ lubavad nad.

Ühtlasi avaldatakse siirast tänu kõigile, kes kass Arturile abikäe ulatasid. Omanik lubas tasuda arve ise. Kui keegi soovib oma annetust tagasi, andku loomakaitse liidule märku. Kogutud ca 500 eurot kasutatakse järgmiste loomade abistamiseks.

Kass rippus aknast välja