Reisimisviis

Kõige tähtsam on otsustada, kuidas sa jõuad kodust sinna, kus sa enda jalad seinale võid visata. On selleks lennuk, autosõit, rong, või istud sa hoopis laevale? Mille iganes sa valid, sa pead looma jaoks arvestama ka sellega, mis viisil sa looma endaga kaasa võtad. Ei ole harv juhus, kus inimesed sajatades lennujaamast minema jalutavad, sest nende plaan hundikoer lennuki salongi vahekäiku pikutama võtta, ei meeldi lennufirmale. Seega uuri enne reisi, kuidas loomad peavad olema paigutatud ja kas see on sulle aktsepteeritav.

Dokumentatsioon

Veendu enne reisi, et sul on looma jaoks kõik paberid olemas ja korras. Kui sa liigud riigist välja, siis ei ole sina ainus, kes passi kaasa võtma peab. Rääkimata tervisetõendist. Osad riigid nõuavad loomakesele ka mitmenädalast karantiini.

Vaktsiinid

Uuri enne reisi sihtriigi nõudeid vaktsiinide osas. Isegi, kui need on tehtud, siis võib juhtuda, et ka vaktsiini uuendamine võib olla nõudeks. Muide, osad riigid nõuavad, et ka inimestel oleks teatud vaktsiinid tehtud, et riiki pääseda.

Lemmikloomakindlustus

Nii nagu sulle endale, on ka lemmikloomale kindlustus vajalik. Alati parem karta, kui kahetseda, sest kliiniku arved võivad ulatuda kõrgustesse, mis jätaks selle reisi alatiseks meelde ja seda mitte heas mõttes. Kaetud saavad nii lemmiklooma vigastused, võimalikud haigused, kui potentsiaalne kaotsi minek.

Ohud

Looma uude keskkonda viimine võib nende jaoks olla väga segadusseajav. Lähevad ähmi täis ja hetkeline peata olek ning loomake võib kergesti eksida. Seda juhtub reisidel tihedamini, kui me arvatagi oskame. Rihm omaniku andmetega on vähim, mis me teha saame. Kuid loomulikult peaks ta olema kiibistatud ja kui paljuks ei pea, siis on võimalik külge panna ka GPS andur, et leidmine võimalikult lihtsaks teha.

Maksumus

Lemmiklooma kaasa võtmine taandub suuresti ka selle maksumusele, sest see võib enda alla neelata päris suure osa reisieelarvest. Tervisetõend, transport, toit ja kõik muu taoline, mis reisiks vajalik on. Samuti tuleb arvestada hotellidega, sest loomasõbralikud hotellid võivad sageli olla mõnevõrra kallimad, kuid see ei ole kindlasti reegel. Ka taksod võivad keelduda looma transpordist ja tellida tuleb eraldi vastav auto.

Transpordipuurid

Selleks, et muuta lemmiklooma reis nii stressivabaks, kui võimalik, ei tohiks transpordipuuri valides koonerdada. See peaks olema piisavalt suur ja mugav, kuid samas peaks see olema ka võimalikult reisimissõbralik.

Tõug

Nii nagu tuleb silmas pidada kõiki erinevaid välistegureid, tuleb arvesse võtta ka lemmiklooma ennast. Täpsemalt tõugu ja mis sellega kaasneb. Teatud kassi- ja koeratõugudele lendamine lihtsalt ei sobi ja tuleb valida alternatiivne transpordiviis. Lennureisiks sobimatud koeratõud on näiteks lhasa apso, mops ja bullterjer ja üldse tõud, kellel on nö nösuninad, sest nad õhuvahetusele ülimalt tundlikud. Sama kehtib ka näiteks himaalaja ja pärsia kasside kohta.

Vanus

Ka tuleb arvesse võtta lemmiklooma vanust, sest vanemad loomad kipuvad reise raskemalt üle elama. Eriti selliseid, kel lennumiile elu jooksul vähe on. Reegel on see, et mida tihedamalt koos lemmikuga reisida, sest lihtsamaks talle kogu see kogemus aegapidi muutub. Ka on järsk kliimavahetus vanematele loomadele šokeerivam.

Seega, vaata oma lemmikule silma ja mõtle järele, kuidas see reis talle mõjuda võib. Kui arvad, et läheb suurepäraselt, on sul tõenäoliselt õigus. Kui sa arvad, et pigem mitte, on sul tõenäoliselt õigus.