Eve peamisteks hoolealusteks on olnud koerad, kuid on enda juures hoidnud mitu nädalat ka üht vahvat munchkini tõugu kassi ja hetkelgi käib ta kliendi eemaloleku ajal ühe kassi eest hoolitsemas. Mõned eelistavadki hoidja teenust enda kodus ja teised komandeerivad oma lemmiku meeleldi Eve juurde, kes neid siis omaniku äraoleku ajal armastuse ja hoolega üle külvab. Ta on kohanud ka kuulutusi, kus otsitakse hoidjat küülikule, kuid siiamaani on ta kogemus piirdunud kasside ja koertega.

Äpardusi ta enda töös väga täheldanud ei ole. „Hoidja peab tagama võimalikult turvalise hoiu loomale. See, kui keegi ajab kuskilt midagi maha ja asi puruneb, on puhtalt hoidja teha. Kui jätad laua peale vedelema toidu ja koer selle kinni pistab, on see hoidja lohakus“ räägib Eve hoidja vastutusest.

Eve lisab: „Mul on olnud hoius koeri, kes on põrandale pissinud või kakanud või oksendanud, seda ma samuti äparduseks ei nimetaks, see kõik lihtsalt käib hoiu juurde. Koerad on erinevad. Loomad on erineva käitumisega kodus ja hoius. Võimalikult paljude asjadega tuleb arvestada, aga kõike muidugi ette näha ei oska. Kogemuste kaudu olen õppinud. Pissimised ja oksendamised on seotud teinekord ka sellega, et loom on stressis uues kohas olemise pärast. Üks koerake hoidis oma põit 25 tundi kinni.“

Kuid kas loomad lepivad Evega ja on nõus võõras kohas üldse olema? Seepärast on osad loomaomanikud soovinud teha proovipäevi enne päris hoidu tulemist. Proovihoiu tasu on Eve juures 20 eurot, olenemata sellest, kas loom on Evega 4 või 10 tundi. Ühe ööpäeva tasuks on vahemik 25 - 40 eurot. Hinnakiri kujuneb Evel selliselt, et koerad, kes on varem mujal hoius olnud ja on nö illikukupaid (ei tiri jalutamisel, ei haugu, ei ulu, ei ole agressiivsed kellegi vastu), nende ööpäeva tasu on madalam kui koertel, kellega on tegeleda vaja palju rohkem (õpetada tänaval käitumist, jalutamist, kellele vaja rohtu anda jne). Hind on teema, mis kütab kirgi teatud foorumites ajast aega ja arvamusi jagub seinast-seina. On neid omanikke, kes üle 10 euro ööpäevas maksta ei soovi. On neid, kelle jaoks on 40 eurot väga sobiv hind.

Eve kliendid
Eve kliendid
Eve kliendid

Huvilised on uurinud, kuidas hoidja teab, millist toitu nende loomale pakkuda? „Söögi toob iga omanik oma loomale ikka ise kaasa.“ Rääkis Eve ja lisab: „Koerad on erinevad ja osadel on allergiad, või kõht läheb kohe teistsugusest toidust lahti. Enamus toob krõbinad ja konservi, närimiseks mõnikord kondid või muud maiused premeerimiseks. Harva on ka toortoitu kaasa toodud, mis peab olema siis sügavkülmas, kui hoid on mitmepäeva kuni nädalane.“

Endal Evel hetkel kodus aktiivset hoolitsust vajavaid loomi hetkel ei ole. On kaladega akvaarium, mille asukad end turvaliselt tunnevad ka siis, kui majja mõni koer või kass külalisena satub ja neid on Eve juurde sattunud tõesti erisuguseid. Koeratõugudest meenuvad klientidena talle kohe kuldsed retriiverid, labradorid, dalmaatslased, rotveilerid, terjerid, prantsuse buldogid, vene hurdad, corkid, amstaffid ja erinevad segaverelised.

Rääkides tingimustest, mida loomahoidja looma peab, siis loomulikult on olemas erinevus hobikorras tegelejatel ja päris koerahotellidel. Kuid olulisim on ikka see, et oleks aega loomaga tegeleda.

„Suur koer ei vaja tegelikult 3-toalist korterit ega maja. Koer magab päevas väga palju. Tähtis on õues olemise aeg, jalutamine ja võimalus jooksmiseks. Väga tähtis on info vahetamine loomaomaniku ja hoidja vahel. Tuleb rääkida selgeks jalutamise ajad, kuidas peres on koera harjutatud käima. Millal on söögiajad, kas talle võib maiuseks anda ka inimeste toitu, kas koer sobib lastega, kas talle meeldib vesi ja ujuda, kas ta kannatab autosõitu, kas temaga võib üldse sõitma minna, kas koer saab hakkama üksi vajadusel tund kuni kaks, kuidas ta seltsib teiste isaste ja emaste koertega, teiste koduloomadega, kas ta võib diivanil käia, kas ta närib toas asju, kas ta pissib tuppa, milliseid käsklusi ta teab? Teemasid on päris palju, millest tuleb rääkida.“

Eve elab kahetoalises korteris, võimalus on käia maal, kus koer saab aias joosta, tal on ka paar tuttavat koeraomanikku, kelle juures saavad võimalusel koerad joosta ja mängida. Ka päevatöö on Evel selline, kus lemmikloomad oodatud on ja kui talle usaldatud loom on selline, kes üksindusega just hästi toime ei tule, siis on Eve elu korraldatud selliselt, et loomake ka üksi olema ei pea.

Loomade hoidmine on vastutus ja igaüks selleks valmis ei ole, kuid kui see on miski, mis hinge paitab ja sa oled see tüüp, kes on esimesena nõus oma naabri koera jalutama, siis miks mitte sellega ka veidi raha teenida ning teenust pakkuda.