1.Mops

Tömbi koonu tõttu on mopsidel raskem hingata, hapnik võib kopsudesse jõuda takistusega. Seetõttu ei ole mopsid erilises vaimustuses füüsilistest tegevustest. Kui komplekti lisandub veel hea isu, ongi potentsiaalsele ülekaalule alus pandud.

2.Taks

Urukoerteks aretatud taksidel on ebaproportsionaalne kehakuju: pikk keha ja madalad jalad. Viimaste tõttu ei jaksa ta nii palju energiat kulutada, kui oma söögiisu puhul peaksid. Pika selgroo tõttu ohustavad takse ka seljahädad, mis halvimal juhul võivad nende alakeha üldse halvata, ning siis on lisakilod kiired tulema.

3.Labradori retriiver

Labradoride kaalutõusu peamine süüdlane pole sünnipärastest füüsilistest eripäradest tingitud – neile tõepoolest lihtsalt meeldib süüa ning suure tõenäosusega jõllitab ta peremehe või külalise söögitaldrikut söömise ajal eriti pingsalt. Neil on sõbralik, mänguline ja seltsiv iseloom, mis aitab õnneks kaasa ühiste liikumismängude harrastamisele, et kehakaalu kontrolli all hoida.

4.Šoti terjer

Terjereid kipub kimbutama kilpnäärme alatalitus, mis muudab ainevahetuse aeglasemaks ja aitab kilodel koguneda. Selleks ei pea nad isegi märkimisväärseid koguseid sööma. Alatalitus võib kaasa tuua ka pideva väsinud oleku, mistõttu nad lihtsalt ei jaksa end liigutada.

5.Basset hound

Basset hound'id on loomupäraselt väga rahulikud, rabelemine ja möllamine neile enamasti ei istu. Seega on neil kalduvus sisse süüa rohkem kaloreid kui neid kulutada. Omanik peaks hoolitsema selle eest, et koer sööks pigem kalorivaest sööta.

6.Beagle

Nagu labradoridegi puhul, mängib ka beagle'i kaaluiibes suurt osa tohutu söögiisu. Kuna tegemist on julge, aktiivse ja ujumist armastavate koertega, aitab kaalu kerkimise vastu rohke füüsiline treening.

7. Inglise buldog

Nende koerte puhul võib tunduda, et isu ei saa iialgi täis. Nagu tömpkoonulistele tõugudele omane, väldivad nad hingamisraskuste tõttu sageli füüsilist pingutust.

8. Saksa lambakoer

Sageli teenistuskoerte ülesannetes oma võimekust näitavad saksa lambakoerad vajavad eriti palju liikumist. Kui omanik sellele tähelepanu ei pööra, ongi ülekaal käes. Mõnikord võib neid aga ohustada düsplaasia, mis muudab liikumise valusaks ja keeruliseks.

9.Bokser

Ka sellel tõul esineb tihti kilpnäärme probleeme, mis ainevahetust aeglustavad. Veterinaar saab aidata valida õiget toitu ning haigust kontrolli all hoida.

10.Rotveiler

Rotveilerite puhul võib probleemiks pidada ka aretust. Tegu on suurt tõugu koertega ning kuna paljud potentsiaalsed ostjad ihkavad hiiglasemõõtu koeri, on kasvatajad teinekord soovijatele vastu tulles asunud aretama eriti suuremõõtmelisi kutsikaid, andmata täielikult aru, et sellel võivad olla kurvad tagajärjed.

Teadlased on leidnud, et tänapäeval on neli koera kümnest ülekaalulised ning paksukeste arv üha kasvab. Kui koera kaal ületab 20 protsenti tema tõu ideaalist, loetakse koera ülekaaluliseks. See probleem võib omakorda kaasa tuua artriidi, kõrgenenud vererõhu, südamehaigused ja hingamisraskused.

Allikas: animalesmascotas.com