Robert alustas oma täiskasvanulikku ettevõtmist nelja vutiga. Nüüdseks on tal linde kokku 56, neist kõige uuemad kasvandikud vaid paar päeva tagasi toodud. Tema eriliseks kiindumuseks on tõutuvid. Kaks viimast säbarsulgset leidsid Roberti juures kodu alles mõne päeva eest.

Säbarsulgse tuvi tibud

Linnupidamine pole ka päris meelakkumine: mõne aja eest oli poisil lausa kuut erinevat tõugu tuvisid, kuid viimaks tuli mõned tuttavatele loovutada - linnud kippusid omavahel kaklema.

„Need andsin ära, kes peksa said. Kõige ilusamad jätsin alles ja vaatasin, et nad omavahel ikka sobiksid. Praegu on mul pugutuvid, lihatuvid ja säbrud ehk säbarsulgsed, kelle viimased kaks tibu just koorusid,“ tunnistab Robert, kelle sõnul näeb tuvide kaklus välja nii, et võetakse ohvril kratist kinni ja sakutatakse hoolega.

Praktiseerimise käigus selgus, et kõik tuvid ei sobi omavahel

Roberti linnukollektsiooni kroonijuveelideks on haruldased pugutuvid. Viimaseid eristab teistest tuvidest suurem kasv ja karvased jalad. Nagu nimigi ütleb, on neil suur pugu

Ka vutipere on vahepeal tublisti täiendust saanud - neljast vutist on saanud rohkem kui nelikümmend. „Seda, kui palju neid lõpuks kokku võiks olla, ei oska ma öelda. Linnukasvatajad ei tea seda kunagi,“ tähendab Robert elutargalt.

Robert kanaga