Häirivast vaatepildist ja võimalikust loomapiinamisest anti teada ka häirekeskusele ning politseipatrull oli kohal loetud minutitega. Juht koos oma koeraga oli paraku juba lahkunud, kuid politseinikud leidsid nad naaberkülast üles, kirjutab Loomaveeb.

Taluhoovis juhatas vererada kuurini ja seal see õnnetu koerake jõuetult lebaski. Pererahva sõnul tulevat kohalik loomaarst kella seitsme paiku vigastusi üle vaatama. See jutt aga politseiametnikele ei sobinud, sest koer vajas abi nüüd ja kohe! Politseinikud tõstsid koera oma operatiivsõidukisse ja viisid ta kiiruga loomade kiirabi kliinikusse Mustamäel ning andsid seejärel üle Loomapäästegrupile, kes garanteeris ravikulude tasumise.

Vunts kiirabikliinikus

Edasi asusid tööle juba arstid ning paljud polnud taolist vaatepilti veel oma praktika jooksul näinud – koera nahk oli sõna otseses mõttes nii auklikuks kulunud, et luuotsad turritasid välja. Koerake on ka üsna palju verd kaotanud, mis võib tähendada seda, et mõni arter või veen on samuti korralikult kahjustada saanud.

Võimalike luumurdude kohta pole esialgu andmeid, sest esmalt hakati tegelema looma stabiliseerimisega ja röntgen tehakse alles seejärel, kui otsest ohtu enam elule pole.

Tegu on 7-kuuse koeraga, kelle nimeks on Vunts. Kiipi pole paigaldatud ja vaktsiine pole esialgsetel andmetel tehtud, mis räägib juba mõndagi omanike kohta. Juht, 82 aastane Riho polnud väidetavalt teadlik, et koerake oli masina taha aheldatud. Kiire esmaabi andmist ei pidanud pere vajalikuks või ei suutnud nad seda tagada.

Ravi ja taastumine tuleb kulukas ja pikk. Vuntsi tagasiminek samasse perre ja kas Loomapäästegrupp palub algatada ka kriminaalasja, selgub alles pärast seda kui nad on kõikide osapooltega suhelnud.

Vunts kiirabikliinikus

Loomapäästegrupp tänab Crister Kivilaidu, kes abitus seisundis Vuntsi nähes kohe sekkus ja abi otsima hakkas, ning politsei patrullmasina 3273 ekipaaži, kes tegid palju rohkem kui nende ametijuhend ette näeb ja tõenäoliselt päästsid nad selle koera elu sõna otseses mõttes. Samuti palub LPG annetajate abi, et kutsikaohtu koerale edasist valuvaba elu võimaldada:

  • Loomapäästegrupp MTÜ

  • EE437700771003183318

  • Vuntsi ravikulud

Loomapäästegrupp MTÜ annetustelefonid on:

  • 900 1313 (5.-)

  • 900 1414 (10.-)

  • 900 2323 (25.-)