Paljude inimeste lemmik aastaaeg on suvi. Huntide jaoks kindlasti mitte. Esiteks on suve teine pool üks koletu näljaaeg, sest huntide tüüpilised saakloomad sõralised on ennast head-paremat taimi täis söönud ning niivõrd heas füüsilises vormis, et hundid jäävad neid jahtides pika ninaga. Teiseks on suvel hundi jaoks ka tüütult palav.

Kriimsilmad tunnevad ennast talviti suurepäraselt – neil on aluskasukas, mis tagab sooja, ning pealiskarv, mis kaitseb vihma ja lume eest. Hundid näevad talviti oma täiskasukas ka väga majesteetlikud välja.

Suvel on kriimsilmad aga nigelas suvekostüümis, mida mõni kogenematum silm võib kärntõvega segi ajada. Lisaks teeb kuum suveilm hundid loiuks ja enese jahutamisega on tükk tegemist.

USA-s asuvas Wolf Parkis oli ühel talvel kentsakas juhtum, kui tuli tohutu lumetorm ja pakane. Töötajad olid oma asukate, eriti vanemate asukate pärast mures. Huntidele pandi kuutidesse rohkelt põhku ning õhtul mindi veel kontrollima, kas sutel on kõik hästi. Vana hundiproua Marion ei tulnud aga hüüdmise peale kohale ega paistnud teda ka kuudist. Hüüti ja hüüti ning hakati juba muretsema, kui Marion lõpuks, tüdinud nägu peas nagu oleks teda just kõige mesimagusamast unest äratatud, pea lumehangest välja pistis. Tal oli seal hanges väga mõnus ja soe olla - ikkagi põhjamaine loom.

Loe põhjalikumalt siit: