Loomade kiirabi kliinik jagas mõne aja eest rõõmsat uudist: neile täiesti katkisena toodud Vuntsist sai ruttu aktiivne ja elurõõmus koer. Talle leiti uus kodu lastega peres Haapsalus ning teda hakati kutsuma Woodyks.

„Vunts oma imearmsa olemuse ja iseloomuga, olles ise väga raskelt haige, suutis mulle endalegi anda sellise positiivsuse laengu, et anna kannatust,“ tunnistas Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner. Tema sõnul oli koera jaoks parem talle uus kodu leida, sest ehkki auto taga lohistamine oli puhtalt õnnetusjuhtum, jäi siiski mulje, et mõnes teises kodus armastataks koera rohkem.

Nii ka läks. „See pole ju mingi tavaline lugu, vaid tõsieluline kaasaegne muinasjutt koerast, kes suutis kõnetada väga paljusid inimesi ning tõi kokku mäekõrguse hunniku headust ja kaastunnet,“ nentis Valner.

Kokku annetasid head inimesed Vuntsi tervenemiseks pea 36 000 eurot, mille eest koer, kes vajab veel mõningaid protseduure, saab kenasti terveks ravitud. Ülejäänud raha eest saavad abi teised Loomapäästegrupi vaatevälja jäävad loomad. „On tavapraktika, et nn „superstaarid“ klativad vanad võlad ja sillutavad teed uutele päästmistele. Paraku selliseid loomi, kellele väga paljud kaasa tunneksid ja nende raviks ka annetaksid, tihti just ei satu,“ selgitas Valner.

Woody perenaine on lubanud hakata koera käpakäigu kohta ka blogi pidama.

Loe täpsemalt Loomaveebist.