Ringvaate saatejuht on tuntud oma julguse poolest katsetada võõraid maitseid, mis teinekord grimassi näole toovad. „Idee kass tema järgi nimetada sündis toredatest nägudest ja erinevatest ilmetest, mida kassipoeg piima süües teeb - tihti proovib ka „päris“ Marko televisioonis erinevaid huvitavaid toite ning erinevatest näoilmetest on kujunenud lõbus seeria,“ selgitas Kitten Helpi turundusjuht Krislin Alert.

Marko Reikopi järgi nime saanud kassipoeg

Uus ja ainulaadne kassiabiorganisatsioon pole ise kuigivõrd vanem kui nende hoolealused. Algust tehti augusti lõpus kindla plaaniga vähendada teiste loomadega tegelevate MTÜde koormust nende kiisude võrra, kes on äsja ilmale tulnud ja ema kaotanud.

„Soovime muuta kassipääste organisatsioonidesse jõudvate ilma emata leitud väikeste kassipoegade eest hoolitsemise paremaks ja tõhusamaks. Seeläbi alustasime mitmete teistes riikides hästi toimivate heategevuslike organisatsioonide näidete eeskujul ka Eestis esimese spetsiifiliselt fokusseeritud MTÜga,“ rääkis Alert. „Meie eesmärk on tekitada väga hea üle Eestiline hoiukodude tugivõrgustik, kellele pakume pidevalt väljaõpet ja enese harimist ning kes oskab vastsündinud kassipoegade eest väga hästi hoolitseda.“

Vaid paari nädalaga on MTÜ vabatahtlike arv rohkem kui kahekordistunud ja see on saanud mitmeid abipalveid ning märkamist sotsiaalmeedias. „Hetkel on meil üle Eesti erinevates hoiukodudes kuus väikest kassipoega kes kõik vajavad veel ööpäevaringselt lutipudelist toitmist,“ lisas turundusjuht.

Marko Reikopi järgi nime saanud kassipoeg

Ta nentis, et praegune aeg on loomapäästjatele keeruline, mitmed organisatsioonid on rahapuuduse tõttu oma tegevust koomale tõmmanud. „Kasse on alati rohkem kui MTÜsid ning kassid kahjuks niipea otsa ei lõpe. Me tahame teiste MTÜdega kindlasti tulevikus koostööd teha. Paariga olemegi teinud - nad on suunanud pisikesed leitud kassipojad meile, kui endal vahendid ja hoiukodud puuduvad.“

MTÜ on välja arvutanud, et ühe terve kassipoja üles kasvatamisele kulub umbes 315 eurot. Seda juhul, kui kassipoeg kordagi raskelt ei haigestu ja tavapärastele arstivisiitidele (vaktsiinid, kiip, ussirohud) lisaks mingit kallist ravi ja diagnostikat ei vaja.

Et mitte ainult annetustele lootma jääda, peavad vabatahtlikud kasside päästmise kõrvalt ka kodukohvikut, kus õigel pitsakivil pitsasid küpsetatakse. Kogu tulu läheb kiisupoegade hüvanguks. Järgmine pitsakohvik avataksegi tuleval nädalavahetusel Luunja Bazaaril.

MTÜ tegemistega saab kursis olla siin.

Kes soovib kassipoegade päästmisele õla alla panna, saab seda teha annetusena:

Kitten Help MTÜ

EE107700771009434883 (LHV)

EE171010220299542220 (SEB)

EE862200221083531702 (Swedbank)

EE084204278631098400 (Coop Pank)